Receptet med stor R
Lchf-kladdkaka:
100 gram mörk choklad (jag använde Anton Berghs 72% fairtrade-choklad)
100 gram osaltat smör
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 msk kakao (använde Green&Black´s organic kakao)
1 st vaniljstång (hade ingen så jag tog vaniljpulver ca 2 krm istället)
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smör och choklad ihop i en kastrull. Blanda ner grädden.
Vispa äggen pösiga och tillsätt chokladblandningen, rör om.
Häll i kakao och vaniljpulver eller innehållet från vaniljstången.
Häll i en form (jag tog en springform som jag klätt med papper)
In i ugnen 6-8 min (jag tyckte den var väl kletig efter sex minuter som det stod i originalreceptet så jag lät den stå inne ett par minuter till.
Låt stå i kylen ett par timmar innan servering. Servera gärna med vispgrädde och hallon. Det tänker jag göra :)

Originalreceptet finns på Tastline.
Smaklig spis!
100 gram mörk choklad (jag använde Anton Berghs 72% fairtrade-choklad)
100 gram osaltat smör
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 msk kakao (använde Green&Black´s organic kakao)
1 st vaniljstång (hade ingen så jag tog vaniljpulver ca 2 krm istället)
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smör och choklad ihop i en kastrull. Blanda ner grädden.
Vispa äggen pösiga och tillsätt chokladblandningen, rör om.
Häll i kakao och vaniljpulver eller innehållet från vaniljstången.
Häll i en form (jag tog en springform som jag klätt med papper)
In i ugnen 6-8 min (jag tyckte den var väl kletig efter sex minuter som det stod i originalreceptet så jag lät den stå inne ett par minuter till.
Låt stå i kylen ett par timmar innan servering. Servera gärna med vispgrädde och hallon. Det tänker jag göra :)

Originalreceptet finns på Tastline.
Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback