Såja

Under 2009 har…

…smörförsäljningen ökat med 20% 
…smörbaserade bordsmargariner ökat med 20%
…grädde med fetthalt över 29% har ökat med 11,4%
…och samtidigt minskar försäljningen av lightprodukter.

Detta enligt branschorganisationen för Svensk dagligvaruhandel.

Jag är en stor bov i dramat ;)


Matuppror

I brist på annat att göra på jobbet idag så har jag surfat runt lite och hittat en del intressant om mat.


Läste hos Monique om hennes dotters försök att få Bregott i skolan istället för Lätta och som fick som svar att kommunen går efter Livsmedelsverkets (föråldrade och inkorrekta) kostråd. Starkt av en trettonårig flicka att sätta igång något dylikt :)

Hittade även ett lång blogginlägg hos Sanna Ehdin om vårt korrumperade Livsmedelsverk. Läs även kommentarerna som är mycket intressanta tycker jag.

Hittade även en artikel om Camilla Sparrings matuppror som lockat mer än 90000 underskrifter för bättre mat i våra offentliga miljöer såsom skolor, sjukhus och äldreboenden. För många människor är denna mat dagens huvudmål och att de då tvingas äta en massa "skit" fullt av socker, glutamat och diverse E-nummer är ju egentligen vansinnigt.

Detta visar ju faktiskt att VI bryr oss om vad vi äter! Det vore nog på sin plats att Livsmedelsverkets rekommendationer uppdaterades och att politikerna faktiskt tar tag i matfrågan! Varför ska våra barn och, sjuka och gamla äta mat som är full av skit? Varför tar inte politikerna sitt ansvar?? Fram för fler matuppror!

S.

Oh, happy day..

Underbart väder och strålande humör :)
Gillar, gillar, gillar solen. Började dagen som vanligt med bacon och ägg som intogs i solen på verandan. Vid dagar som dessa är jag extra glad över att vi bor i hus som dessutom ligger avskiljt från både trafik och grannar.

Gårdagen spenderades utomhus i solen och det blev både tårta och god avocadosallad (en minimal tårtbit). Vi hade inga måsten utan tog dagen som den kom och jag känner idag att jag verkligen laddade batterierna inför veckan som komma skall. Känner mig pigg och utvilad trots att det är långt kvar till min efterlängtade semester.

Hopas ni kan njuta lite av det underbara vädret idag!

S.

Gilla

För en gångs skull står det något riktigt läsvärt i AB, en del krönikörer är riktigt vassa och bra enligt min mening :)

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7209202.ab

S


Crap..


Vilken skit (ursäkta Anna Jansson och förlaget) rent ut sagt. Efter halva boken visste jag redan hur det skulle sluta och vem som var mördaren och varför. Tråkigt när jag har gillat Anna Jansson så mycket förut. Men man kan väl kanske inte vara på topp jämt? Eller...

Ska istället läsa den här:



Någon som anar ett mönster ;)

S.

Midsommar

Oj, vad tiden går, snart är det sommar på riktigt! Men jag måste erkänna att jag gillar den här försommartiden väldigt mycket, nästan mer faktiskt. Allt är så fint och fräscht ute, nygrönt (är det ett ord?) och massor av härliga nyutslagna blommor :)

Det är underbart ute idag och jag vill inte alls stå inne på jobbet och dega. Jag hoppas att helgen bjuder på fint väder också...

Imorse var det vägning och nu har jag 2,8 kg kvar till min "midsommarvikt", ett delmål och en milstolpe :)
Just nu känns det som om jag ska klara av det - allt går som på räls ;)
Då ska jag fira genom att köpa mig något snyggt klädesplagg i en lagom storlek.

Trevlig fredag!

S.

Se hela bilden





Gott :)

Kvällsmat

Snart vankas det lite kvällsmat i det Petterssonska köket. Omelett med en av de nya Philadelfiaostarna - vitlök och örter. Blir smaskens det, med en stoooor klick Philadelfiaost på omeletten :)
Är lite trött på kokt ägg som vi har ätit de senaste dagarna. Eftersom jag har lyxat lite och blandat majonäsen med kaviar så har det blivit lite för mycket kolhydrater.

Ska se om vi lyckas natta en otrött son också, han har sovit en timme på dagen idag så han lär väl inte somna i första taget... Gäsp.

Trevlig torsdagkväll!

S.

Torsdag

Har inte en susning om vad jag ska skriva. Vi slänger väl in ett boktips då :)


Utläst! Kanonbra, Mari Jungstedt skriver alltid bra. I den här boken kom det fram en lite djupare sida och det gillar jag. Spännande och läsvärd :)

Nu läser jag den här:



Verkar lovande.

S.


Renée Voltaire

En av de människor som jag beundrar för hennes arbete är Renée Voltaire. Hon är ju fantastisk. Har gjort sig ett eget företag och märke av sitt namn och jobbar hårt på att marknadsföra det. Hon får ju faktiskt många att få upp ögonen för bättre och hälsosammare mat. Nu i dagarna kom hon med en ny kokbok:

omslag-webb
    Salig Blandning
I den finns många härliga och färgglada recept. Mycket Raw-food och mycket som är LCHF-vänligt. Rekommenderas!
Gillar även hennes egna produkter särskilt sojan. Jag tycker det är svårt att få tag på bra soja som är utan socker och glutamat och blev så glad när mitt lokala Ica tagit in Voltaireprodukter bla sojan.


S.

                                                              


Lite shopping

Tandläkarbesöket gick jättebra! Tänderna såg jättefina ut och mina "angrepp" hade inte blivit värre snarare tvärtom. Det är ju ytterligare en fördel med LCHF - att tänderna mår bra. Räkningen skulle inte bli så dyr heller, ett par hundra billigare än vad jag tänkt mig så då kunde jag ju fira med lite shopping ;)

Eftersom jag går hos tandläkaren i Haga så går jag förbi utmärkta barnbutiken Pricken på vägen. Detta är min favoritaffär gällande barnkläder. Hon har så fina saker där från bla. Villervalla, Molo, Nova Star och Geggamoja. Jag ÄLSKAR Villervalla och har lagt åtskilliga slantar på deras kläder :)
Men idag blev det inte så mycket - ett par svarta shorts till Lucas och en fin filt som present till en av de nyfödda i vår bekantskapskrets. Hoppas vi kan åka och hälsa på lille godingen snart. Nyfödda bebisar är ju så underbart...:)

Finfina haklappar från Villervalla.

S.

Tisdag

Tisdag idag då..
Tandläkarbesök står på schemat idag och det känns ju sådär, det brukar ju inte bli billigt tyvärr.

Började dagen med frukost i min ensamhet när resten av familjen låg och sov. Ganska skönt faktiskt :)
Bacon, ägg och en stoooor mugg kaffe med grädde blev det.

Glömde ju visa mina shoppingfynd igår, Jag var till Lindex en sväng på lunchen och inhandlade denna:

T-shirt - 100% Bomull
Tyckte att Lucas behövde en rosa t-shirt, blir superfint med ett par turkosa shorts i sommar :)
En t-shirt till blev det men jag hittade inte någon bild på den tyvärr. Lindex har så mycket fint till riktigt bra priser. Visserligen är kvaliten inte den bästa ibland men kläderna används ju inte så länge innan de blivit för små.

S.

Dagens

Dagens matintag:





Energi kcal:





1847,45
 





Energi kJ:



7726,30
  Proteiner: 71,52   Fiber: 0,95
  Kolhydrater: 4,79   Vatten: 557,07
  Alkohol: 0,00      
 
Fetter:
  Fett: 173,54   Kolesterol: 1408,20
  E-mättade: 65,93   Mättade: 64,11
  F-mättade: 31,63      
 
Vitaminer:
  A: 1110,60   B1: 0,84
  B2: 1,45   B3: 9,00
  B6: 1,47   B9: 142,45
  B12: 11,12   C: 0,50
  D: 17,14   E: 17,41
 
Mineraler:
  Fosfor: 1084,70   Järn: 6,83
  Kalcium: 460,15   Kalium: 1064,35
  Magnesium: 129,30   Natrium: 2600,90
  Selen: 101,93   Zink: 3,68


Väl godkänt tycker jag. Aningen lite C-vitamin men det vet jag att man får hålla lite koll på om man kör strikt utan grönsaker. Får väl ta en liten tablett kanske eller så äter jag lite vitkål och broccoli istället - mat är ju alltid bästa vägen :)

Nu blir det kaffe, brieost och paranötter :)

S.


Deckare

Idag har bästa arbetskamraten Sara aka Bokbönan pratat deckare i radion. Spinner vidare på detta och tipsar om några nyheter:



Vårlik av Mons Kallentoft
Skitsnyggt omslag om inte annat :)
De tidigare har varit superbra något djupare deckare om polisen Malin Fors. Ska se till att läsa den snart.

  Den farliga leken av Mari Jungstedt.
Den här ska bli med hem idag, hoppas den är lika bra som de tidigare :)

  Drömmen förde dej vilse av Anna Jansson
Samma här, jag hoppas verkligen att den håller sig i klass med de tidigare.
 
Jag är en sucker för deckare, särskilt svenska så det har blivit en del genom åren. Jag kan varenda intrig i polisfamiljerna och vet precis vilka relationer som är bra och vilka som är dåliga. Det är ju det som är det bästa, själva kriminalhistorien blir ju bara en sidogrej :)

Jobbdags

På jobbet! Nästan en hel vecka sen sist. Inte helt kry men det känns inte alltför jobbigt. Jag får skylla på allergi om någon kommenterar mina röda ögon..

I matväg så har dagen börjat bra, bacon och ägg och kaffe med grädde. Lunchen kommer bli lax med beasås, smarrigt, smarrigt :)

Ska försöka slänga in något boktips under dagen.

S.




På banan?

Tror att det går åt rätt håll :) Känner mig lite piggare idag. Dock rinner ena ögat så det ser ut som om jag är hyperallergisk på ena sidan ansiktet, lite knäppt. Förhoppningsvis ska jag kunna ta mig till jobbet imorgon. Vi får väl se hur det känns då.

Dagen har så här långt bjudit på uppstigning klockan 7 (lite skillnad mot gårdagens 11.15) och utomhusvistelse med lite plock och hopp i vattenpölar, det sistnämda får stå för Lucas :)
Jag rensade lite i grusgången och mellan stenplattorna på baksidan = skittråkigt men det måste ju göras. Nu regnar det igen så vi sitter inne i soffan och kikar på barntv. Lucas kommer nog att sova en stund ser det ut för det är ju jobbigt att leka i vattenpölar och rensa ogräs :)

Själv ska jag nog också vila en stund, bäst att ta tillfället i akt.

S.

Sleten

Sleten är vad jag är på ren och skär värmländska... Fick kortisonspray utskrivet av en sköterska på vc igår men vete fåglarna om det hjälper. Känner mig sämre idag. Någon läkare fick jag inte träffa fast det har vi ju ingen heller, bara en massa hyrläkare från olika länder som man ändå inte förstår vad de säger. Bitter? Jag? Nejdå..

Började dagen med att sova till 11.15! Är ensam hemma eftersom Lucas har sovit hos svärföräldrarna inatt och är med dem till Maribergsskogen och sambon har åkt på STCC i Karlskoga. Nu hoppas jag att jag ska bli lite piggare så jag orkar åka till affären och handla lite gott tills kvällen. Tänkte grilla lite :)

Trevlig lördag alla!

S.

Bebisvecka

Tre små bebisar har sett dagens ljus den här veckan. Underbart att höra och jag blir så glad :)
Två små pojar och en flicka har det blivit i bekantskapskretsen och fler ska det bli, än är det några par som inte fått sina godingar. Det skulle nog vara mysigt med en till... Operation övertalning pågår i vår familj ;)
Nejdå, någon gång skall det förhoppningsvis bli en till men inte just nu, om vi får önska så om ett par år då jag kanske har en utbildning i bagaget.. Vi har ju en guldklimp redan <3

S.

Tjat

Kan tänka mig att det blir lite ledsamt att läsa om mitt gnäll hela tiden men jag bara måste. Ringde till Vårdcentralen förut eftersom jag inte blir ett dugg bättre nästan tvärtom! Det är nog bara ett virus säger sköterskan i andra änden. Men jag har haft ont i halsen över en vecka - så kul är det inte. Bihålorna trycker och örat värker, finns det inget man kan göra!? Efter ett tag med lite mummel så fick jag iaf en tid 13.45 idag. Så kanske jag får ta ett halsprov. Min pappa har nyligen haft streptokocker (vart han nu fick det ifrån?) och jag vill bara veta så jag inte har det även om alla symptomen inte stämmer riktigt. Med tanke på kompetensen på vc här uppe så gäller det att tjata tyvärr. De har flera anmälningar på sig eftersom de struntat i symptom och bara skickat hem folk med lite alvedon. Nu senast var det tyvärr en person som gick bort pga deras "slarv" eller ovilja att se symptom som för andra var självklara :(

Jag vet att läkare och sjuksköterskor får stå ut med mycket och att det ska sparas hela tiden men man måste väl få förvänta sig rätt vård? Ska bli intressant att se hur det går i eftermiddag. Håll tummarna att jag blir frisk snart..

S.

...

Tråkigt värre. Är lika sjuk idag som jag var igår morse. Det som kändes så bra igår kväll men icke då. Fast det kanske bara var ett resultat av överdosering av Ipren ;) Dåligt med sömn i natt också men det ska jag ta igen om en stund tänkte jag. Har precis lämnat L på dagis. Det känns lite konstigt att vara hemma utan honom faktiskt. Särskilt när han är på dagis, jag vill ju helst ha honom här men jag vet ju att han har bra mycket roligare på dagis än hemma hos sin sjuka mamma. Vi får väl se till att hänga lite extra i eftermiddag när jag hämtat honom <3

Inget Vårrus för min del alltså, känns ju ganska tråkigt eftersom det var jag som drog igång det hela på jobbet :( Ville ju verkligen springa, men det går ju inte alltid som man tänkt sig. De andra får springa åt mig också och de får ju mer picknickmat ;) Inte för att jag hade kunnat äta så mycket av det ändå den var väl inte LCHF-vänlig direkt men lite pålägg hade det ju slunkit ner iaf. Nåväl ni får ha det så kul ikväll Sara!

Nu ska jag försöka sova en stund.

S.

Korv

Mår för tillfället lite bättre än vad jag gjort under resten av dagen :) Hoppas jag kan jobba imorgon. Det har ju varit helt underbart väder idag och jag har inte kunnat njuta av det alls! Det har varit så varmt åt mig och jag har ju (tack vare svärmor) legat inne och sovit ett par timmar. Efter sömn, mat och dusch så kändes det mycket bättre även om jag inte hör något och känner mig allmänt förkyld. Inflammationen i bihålorna verkar ha släppt iaf.

Dagen avslutades med korvgrillning och bokläsande på altanen. Nu har jag läst ut "Själakistan" av Ann Rosman. Mycket bra bok, började läsa den igår och nu är den slut... Tråkigt att det gick så fort bara. Själakistan är en deckare som utspelar sig på och omkring Marstrand. Lite lik Camilla Läckberg men snäppet bättre faktiskt. Jag gillar speciellt de historiska återblickarna och att det var lite häxeri inblandat :)

Nu är det bara att ta en Ipren och gå och lägga sig. Imorgon väntar förhoppningsvis jobb och Vårrus (dock ett gående sådant..)

S.

nu får det vara nog!

Är så trött på detta... är sjuk heeela tiden känns det som. När jag gick från jobbet igår så tyckte jag att jag började bli på bättringsvägen men tji fick jag. Igår kväll slog det till dubbelt upp. Bihålorna började ömma, huvudet kändes som det skulle sprängas och som grädde på moset - öroninflammation! Kul natt - not. Fick sitta upp och sova för att lätta på trycket i örat och det blev inte många timmars sömn kan jag säga. Inget smärtstillande hade vi hemma heller. Det första jag och Lucas gjorde imorse var att åka till Ica och köpa Ipren. Örat känns dock mycket bättre men jag hör ingenting på det.

Världens bästa svärmor har precis hämtat Lucas så jag ska lägga mig en stund. Ska bli skönt.

S.

Världens gnälligaste inlägg tyvärr...

Sportlunch


Igår kom vår "godistant" in på jobbet. Hon kommer in lite då och då och varje gång hon handlar så ger hon oss i kassan en liten godisbit. hon är för rar. Att jag aldrig äter upp den kan ju inte hon veta (men det finns andra frivilliga på jobbet). Igår kom hon med en Sportlunch, jag blev bara så fundersam på namnet, Sportlunch, vadå lunch? Vart är lunchen i den här? Man lär ju inte bli mätt eller få i sig några nyttiga näringsämnen på den här biten ;)




Ajvide Lindqvist


Igår fick jag äntligen tid att läsa ut "Lilla stjärna" av Johan Ajvide Lindqvist. Sveriges bäste författare just nu enligt mig. Så bra!

En liten flicka hittas som spädbarn gömd i en grop i skogen och får växa upp gömd i en källare. Hon är ett underbarn vad det gäller musik och sjunger rent och klart. Hon visar inga som helst känslor eller önskningar.

En annan flicka föds ungefär samtidigt i en vanlig familj. Hon växer upp och känner sig lite utanför, lite fulare och lite tjockare än alla andra.

Dessa flickor möts och det slutar med Allsång, blod och idoldyrkan.

Något liknande detta står det på baksidan av boken. Jag kan ju tillägga att det är en blodig och makaber bok på sina ställen. Han skriver ruskigt bra, Ajvide. Boken känns modern med sina ungdomsproblem, Idoluttagning och internetrelationer. Skrämmande likt den värld som många ungdomar lever i idag. Jag bara hoppas att det inte ska sluta som i boken i verkligheten...

S.



Om du inte läst något av Ajvide så ska du börja med att läsa Människohamn, bästa boken jag läste förra året!

Ketos

Efter att ha ätit lite för mycket kolhydrater ett par dagar så tänkte jag försöka hamna i ketos så att jag får fart på förbränningen igen. Just nu är jag lite svälld i magen och mår lite sådär.. Men jag vet att det kommer vara mycket bättre imorgon efter en dag på i stort sett noll kolhydrater.
Att hamna i ketos innebär att kroppen inte får i sig tillräckligt med kolhydrater (socker) för att driva de organ som är beroende av sockret exempelvis hjärnan. För att kunna driva kroppen så bildas ketonkroppar av fett istället. Man blir då helt fettdriven och det brukar kicka igång en viktminskning för en del. Tänkte köra det ett par veckor så blir det mer vanlig LCHF-kost sen igen. Nu innebär det att jag i stort sett lever på kött/kyckling/lax och smör/beasås och ägg. Efter de här två veckorna brukar man bli bra sugen på grönsaker.

Vill ni läsa mer om ketos så finns det bra info här.

S.

Rutiner

Tillbaka i vardagen igen då, något förkyld men taggad. Ska bli skönt med lite rutin på tillvaron igen. Nu hoppas jag att jag slipper Vabba eller vara sjuk något mer den här månaden... Det går bara runt, runt. På torsdag är det dags för Vårruset och som jag känner mig nu så blir det nog ingen löpning för min del. Vi får väl se, när jag väl står där så kommer säkert tävlingsnerven fram :)

S.

Klämdag

Klämdag idag vilket innebär föräldraledigt för mig :) Lite halvtråkigt väder men det får gå ändå. Jag och L tänkte ta en tur till stan sen om vädret tillåter. Om inte så blir det Bergvik, tråkigare där men det är i varje fall torrt :) Jag kan tänka mig att det är rätt fullt med folk där en dag som denna.
Först ska det avnjutas lite lyxig lunch: korv och makaroner till en överlycklig L och lite lax till mig. L ogillar lax så det fick bli något snabbt och lätt som han gillar :) Som tur är så har han snart knaprat i sig en hel morot också - grönsaker är inte alltid så kul...

Ha en bra dag allihop!

S.

Kakbak


Är detta världens tråkigaste dag eller...? Lucas är fortfarande lite småförkyld och mig har han också smittat vilket innebär att man inte kan umgås med någon eftersom ingen vill bli smittad. Känner mig inte så sugen heller faktiskt. Vill bara ligga i soffan men det vill ju absolut inte L :) Och tur är väl det kanske. Man mår ju bättre när man rör lite på sig. Vi har tagit en kort promenad i regnet och nu har vi bakat LCHF-kakor. Och ätit upp nästan allihop. En dag som denna kräver lite tröstätning. Jag har inget riktigt recept att bjuda på men på ett ungefär såhär:

1 ägg
25 gram smör
2 dl eko-kokos
1 tsk bakpulver
1 dl eko jordnötssmör
1 krm vaniljpulver
2 rutor mörk choklad

Låt smöret stå framme så det blir mjukt.
Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen till en smet. Blir den för lös ha i mer kokos.
Forma till små kakor och in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
Smält chokladen och ringla över de färdiga kakorna.
Njut :)

Nu tror jag vi går ut en sväng till, kanske går och tittar på hästarna borta hos en av grannarna, hos fåren har vi ju redan varit.

S.

Kusin Vitamin

Var till Ica en sväng och handlade lite. I korgen hmnade b.l.a lax, bacon, grädde och brieost. Det går ju åt mängder av dessa matvaror här :)
Köpte även en burk ABCDE-vitamin till min sambo. Han är dålig på att äta varierad kost och vill gärna ha tillskott i pillerform. Tittade lite närmare på burken nu när jag kom hem och guess what!? på första plats i ingredienslistan kommer: tadaaa..SOCKER. Behövs det överhuvudtaget i något som man bara sväljer och aldrig känner smaken av? Helt knäppt enligt min mening.

S.




Tråkigt

Andra VAB-dagen då. Och vi har trååååkigt. Vi läser böcker, tittar på barntv och äter mat, typ. L vill gärna ha sällskap hela tiden så det blir inte så mycket gjort här hemma. Eftersom han inte verkar vilja sova så funderar jag på att ta en promenad så kanske han slumrar lite i kärran. En stunds vila kan ju vara skönt när man är krasslig.

Jag har iaf rotat fram ALLA mina böcker (10 papperskassar) och ska nu gå igenom vilka böcker jag vill spara och vilka som ska skickas på loppis :) Jag känner inget sentimentalt för mina böcker så jag kan lika gärna sälja de som jag vet att jag inte kommer att läsa igen. Och det kommer nog bli en hel del! Hoppas folk köper dem också. Drog även fram ungefär hälften av mina kokböcker (jag har mååånga) och tänkte slänga med dem också. De används ju ändå aldrig. Sparar sådana jag fått, använder och som är fina att se på och i.

Nej nu får det bli en liten promenad. Kanske vi tar en sväng förbi fåren som fortfarande är på "vinterförvaring" hos svärföräldrarna.

S.

Foton


Har suttit halva kvällen och fixat en fotobok på Fujidirekt. Det är tänkt att vi ska göra en varje år och ge till Lucas när han blir 18. Nuförtiden så blir det ju aldrig att man framkallar sina bilder och sätter in i album som man gjorde förr. Eller rättare sagt JAG gör det inte. Jag vet inte hur duktiga ni andra är på det. Inom mig finns en skräck att alla våra digitala bilder ska försvinna och att vi inte kommer ha en enda kvar men min älskade sambo brukar lugna mig. Dels bränner han ut på skivor lite då och då och sen har vi tydligen något lagringsutrymme hos Telia som sparar alla nya bilder vi lägger in i datorn. Tack för det. Men ändå... Rädslan finns.

Jag lägger inte gärna ut bilder på mig själv och min familj på nätet (lite på FB) men jag vet ju att jag själv gillar att läsa bloggar som bjuder på många bilder så håll till godo här kommer en bild på vår älskade son :)







Det krävs koncentration när muffinsformarna ska läggas i plåten <3

S.


VAB

Vab-dag idag. L har sovit uselt inatt, bara hostar och hostar, ögonen och näsan rinner, stackars liten. Så det fick bli en hemmadag idag. Just nu har han somnat brevid mig i soffan.

Det är lite dubbelt det här med VAB. Jag vill ju såklart inte att L ska vara sjuk men det är skönt att bara vara hemma med honom också. Det känns som om man är borta ifrån honom hela dagarna :( Men snart är det sommar och lång semester. Ska bli skönt att rå om varandra. En tur till kolmården är inplanerad iaf.

Om jag fick önska så skulle jag komma in på utbildningen till hösten och få lite bättre "arbetstider". Då skulle jag förhoppningsvis inte behöva komma hem så sent varje dag. Skulle kännas skönt att ha en utbildning också. Vi får väl se, önska går ju. Annars får det bli högskoleprov och ny sökning nästa höst :) 

S.


100

Detta är mitt 100:e inlägg. Det ska väl firas ;)
Och det ska det ju snart, med grädde, TY och hallon. Ska bli så gott. Ska bara fixa färdigt matlådorna först.
I skrivande stund fräser det i woken, strimlad kassler med wokgrönsaker blir. Ska hälla över grädde och creme fraiche också. Blir gott i magen imorgon det :) Det är ju som jag sagt tidigare det bästa med LCHF - att man aldrig behöver känna sig hungrig och sugen fast man precis ätit :)

Trevlig måndagkväll önskar jag er (det ska jag ha snart)

S.

Måndagslyx

En dryg halvtimme återstår av arbetsdagen och jag längtar hem...
Den här veckan jobbar M kvällskiftet så jag ska hämta på dagis när jag kommer hem. Det är så skönt att det bara är idag och imorgon det gäller för jag tycker så synd om Lucas som är sist kvar de här veckorna. Inte för att han verkar må dåligt över det - han är alltid lika glad och pigg när jag kommer. Men det är väl mammasamvetet som sätter in. Som tur är så skjutsar M honom till dagis lagom till lunch vid halv tolv så dagarna blir ju inte speciellt långa ändå.

Ikväll tänkte jag ha lite måndagslyx för mig själv. Fotbad står på schemat, snart ska ju fötterna visas upp i sandaler och dylikt. Tänkte även slå till på lite turkisk youghurt med vispgrädde och hallon. Kanske ett par hackade mandlar till det också :)
Så gott!





S.

Endorfiner

Är på toppenhumör idag. Tror det beror på:

♥ Min löptur igår, endorfinerna sprutade efteråt :)
♥ Att solen kikar fram
♥ Att jag bara har tre dagars arbetsvecka
♥ Helgen har varit super både umgänges- och matmässigt


Hoppas ni får en bra måndag allihop!

 

S.


Måndag

Vi börjar dagen såhär:

 


Går du på det?

Hel och halvfabrikat är utskällda och fördömda av många (iaf om man läser på FL;)) Ibland jag också tycka att det blir lite väl mycket färdigmat och jag skulle aldrig få för mig att köpa tex pulvermos, muffinspulver, våffelpulver det är ju superenkelt att göra själv och man slipper massor av konstigheter. Men jag skulle aldrig klara familjelivet utan exempelvis korv, köttbullar, blodpudding och bröd. Inte för min egen skull men för resten av familjens :)

Det är skrattretande ibland hur leverantörer och producenter slår knut på sig själva för att ge livsmedel namn som ska kännas tryggt, trevligt och nyttigt för oss konsumenter. Kan vi inte laga maten själva så ska det låta som om vi gjort det eller att någon annan husmor gjort det. Vad sägs om naturligt, hemlagat, lönneberga, mammas, mor karins, mormors osv.
För att inte tala om alla sockerfritt, utan socker, utan tillsatt socker, naturligt sockrat, utan sötningsmedel osv.
Sen har vi  delikatess, deli, klassiska osv.

Man blir ju helt snurrig i huvudet. Jag kollar innehållsförteckningen och är det mer än 5 E-nummer, dålig kötthalt, sötningsmedel och glutamater i så får det stå kvar i hyllan.


Blä

S.


Lördag

Denna lördag inleds med jobb 9.30-15, borde vara förbjudet med lördagsjobb när det är fint väder ute ;)
Förhoppningsvis kan man vara ute en sväng i eftermiddag också.
Fredagskvällen blev lyckad med grillad ryggbiff, fetaostcremé och sallad. Mumsigt värre och det bästa av allt är att jag har det i matlådan idag också.

Mina snälla föräldrar ska komma in med ägg eftersom vi snart har slut IGEN, den här veckan har vi gjort över med 50(!) ägg. Men har man en sambo som gör omelett på 4 ägg varje kväll och ska ha 4 kokta ägg till frukost så går det fort... Jag och Lucas är inte helt oskyldiga vi heller ;)

Hoppas alla har en trevlig helg!

S.

Viktväktarna

"Alla som har bantat med Viktväktarna räcker upp en hand", *viftar ivrigt..

Ja vi är nog många som gjort det, men hur många av oss har lyckats hålla sin vikt utan att gå upp igen? Typ ingen jag känner faktiskt... Men det är ju bra för Viktväktarna eftersom kunderna då kommer tillbaka.
Stephan Rössner uttryckte sig en gång att kaloribantning är en välbeprövad metod som man återvänder till gång på gång...
OK - alltså inte speciellt bra i längden eller? Hur bra fungerar det då egentligen? Kroppen svälter sig och man tappar kilon i form av mycket muskler, man blir orkeslös och är ständigt sugen. Det slutar med att man äter mer igen och kilona kommer tillbaka.
Viktväktarna har numera en hel del egna livsmedel, ytterligare ett sätt att håva in lite extra cash. Men har ni läst innehållsförteckningarna? En del är långa som noveller och innehåller vansinnigt mycket tillsatser och SOCKER (i olika former)

Vad sägs om denna Bolognese-sås?

Ingredienser:
Tomat pulver (32,5 %), soja protein (16,5 %), farinsocker/brun farin, vetemjöl/hvedemel, lök/løg, stärkelse/stivelse, joderat havssalt, vegetabiliskt fett/fedt, jäst/gær extrakt, aromer/aromaer, vitlök/hvidløg, purjolök/porre, kryddor/krydderier (oregano, basilika/basilikum, timjan/timian, rosmarin), koncentrerad grönsaksjuice/grøntsagsjuice (morötter/gulerødder, lök/løg), modifierad stärkelse/modificeret stivelse, kryddor/krydderier.

Socker på tredje plats (!)
Nej tack! Tacka vet jag naturliga produkter, riktigt smör, inget light och vispgrädde :)

S. (som precis ätit supergod älggryta med mycket grädde till lunch)


Karin Ahlborg

Gud vad jag gillar denna människan alltså. Läser hennes bok nu och jag säger bara läs...
Om du är det minsta intresserad av mat och dess tillsatser så kommer du gilla den. Hon skriver enkelt, lite ironiskt och sammanfattande om vår rädsla för tillsatser och vår nyttighetshysteri.


Den föraktade falukorven; om ketchupkrig och fredagsmys

Finns i en bokhandel nära dig :)

 

S.


PoP

Var inne på min favoritaffär Polarn och pyret på lunchen. Jag kunde ju självklart inte bara titta utan det blev en liten påse med ut :)
Som tur var så hade jag en 15% check så det blev ju nästan att jag fyndade ;)
Detta fick följa med hem:

Jag köpte det blåa linnet i samma modell med havsmotiv. Men tyvärr gick det inte att knycka den bilden från polarn´s hemsida...

Han kommer bli så fin i sommar.

S.

Lunchdags

Idag är en sån här "god lunch dag", baconsås med wokgrönsaker. Supergott och både sambon och Lucas åt med god aptit :) Det är det bästa betyget man kan få det ;)

Ska kika lite i den här boken under lunchen:


Jag har inte läst något av Litsfeldt och även om den här boken inte är helt ny så kan man kanske hitta något intressant. Jag är en kunskapstörtare och läser allt jag kommer över om kost och träning. Jag lusläser böcker och på nätet och har prövat alla knep, tips och råd om mat och viktminskning. Men det var först med LCHF som jag knäckte min kod - underbart är vad det är :)

S.

Back on track..

Tillbaka till verkligheten igen då. Inga sjukdomstecken kvar tack och lov :)
Dagen började bra med två läsex i skåpet:


och




Tack så mycket Ordfront :)

S.


Mariekex

Har sedan lördag kväll haft vansinnigt ont i magen, kramper och mått illa. Magsjuka eller matförgiftning? Jag tror på det senare alternativet. Har varit hemmafrån jobbet idag...
Mariekex och saft har varit min föda under ett par dagar.

Jag återkommer när jag tillfrisknat.

S.

1:a Maj

Hade en lugn trevlig kväll igår. Ett par killar kom hit och grillade med oss och sedan bar det av till majbrasan. Dock blev besöket kort eftersom det började ösregna två minuter efter tändningen. Så jag och Lucas åkte hem och la oss istället. Sambon kom hem lite senare eftersom han var chaufför åt de andra, tyckte synd om honom när han skulle upp och jobba imorse.

Idag väntar vi trevligt besök av en kompis och hennes son som är lika gammal som Lucas. Fick även veta igår att hon har en liten i magen <3 Underbart.

Nu blir det utomhusvistelse ett tag :)

S.

RSS 2.0