Yes

Minns ni att jag skrev att jag numera tog kortare löpturer för mitt samvetes skull? Det kan ni glömma!!! Nu går den långa vändan som en dans :)

Me like!

Bananas

Jag och L har precis varit och handlat. Bäst att passa på när lönen ramlat in på kontot (det lilla som fanns kvar efter gårdagens utekväll vill säga). Jag kände att jag behövde lite nya maträtter så jag gick bananas i grönsaksdisken och köpte bla en Zuccini... Nu måste jag googla fram vad i all världen jag ska göra med den. Blev även färsk blomkål och broccoli,färsk vitkål, avocado och lite olika salladssorter. Snacka om färgglad och fin kundvagn :)

Gårdagen spenderades med att skotta grus i grusgången eftersom åkeriet var här med ett lass. Snacka om ont i händer och armar idag. Tog det för ett skönt träningspass i solen (som tro det eller ej tittade fram en sväng). Dagen avslutades med skönt uteserveringshäng med underbara vänner/arbetskamrater och en sväng till alltid lika trevliga Koriander.


Tre veckor kvar av semestern och jag tänker njuta av varje sekund :)

S.


Semester...

Vill härmed meddela att jag har en underbar semester ifall ni undrar ;)
Har hunnit med sol och bad, trevligt umgänge och två dagar på Kolmården. Och jag har fyra veckor kvar att fylla med ännu mer roligheter såsom ännu mer trevligt umgänge (fredag blir tjejer) förhoppningsvis mer sol och bad och några grillkvällar. Plus att vi ska måla huset och ev. riva altanen (!)

Kram på er!

S.

Bloggtorka

Har inget att skriva om just nu, längtar grymt efter semestern som börjar på fredag...

Allt fortgår som vanligt, maten och träningen funkar bra och det flyter på. Dock inga resultat på vågen men det gör inget. Så länge jag inte går upp så är jag nöjd :) Det blir lite för mycket vin så här i sommartider tror jag ;)

Ska försöka lägga in ett inlägg då och då.

S.

Bloggtorka

Har inget att skriva om just nu, längtar grymt efter semestern som börjar på fredag...

Allt fortgår som vanligt, maten och träningen funkar bra och det flyter på. Dock inga resultat på vågen men det gör inget. Så länge jag inte går upp så är jag nöjd :) Det blir lite för mycket vin så här i sommartider tror jag ;)

Ska försöka lägga in ett inlägg då och då.

S.

Marian Keyes

Läste ut "En förtjusande man" för ett tag sen och kan varmt rekommendera den som strandläsning i sommar. Ingen handling som fastnar i hjärnan precis men det är underhållning på lagom sommarnivå.

Extra plus för att den är jätetjock och räcker länge :)

S.

Läser just nu


Mörkermannen av Unni Lindell, sååå bra. Älskar hennes böcker om Cato Isaksen. Köp köp :)

S.

Jästextrakt

I min jakt på "ren" mat så har jag ofta stött på ordet jästextrakt och funderat lite på vad det är. Jag har hört ryktas om att det inte är bra och att det är ett annat ord för glutamat (äcklig smakförstärkare som ni kanske vet). Har googlat lite och kommit fram till att det är ett ämne som har tillsatts i maten istället för den omstridda glutamaten. Jästextrakt innehåller en mindre mängd glutamat men fortfarande den INNEHÅLLER glutamat, så ett varningens finger till alla som vill undvika detta gift...


Jästextrakt, används i samma syfte som den ifrågasatta smakförstärkaren mononatriumglutamat (E621) men har svagare effekt på grund av lägre halt av glutaminsyra. Bildar fritt glutamat i kroppen precis som E621. Om du dricker eller äter något till som innehåller sötningsmedlet Aspartam så ökar effekten av skadligheten drastiskt, då spelar det ingen roll att det har svagare effekt. Jästextrakt används som en form av smakförstärkare precis som glutamat.

Nu vet jag (och ni)

Trevlig lördagskväll på er!
Jag ska dricka vin, äta grillat oh njuta av att jag är ledig imorgon!

S.

Shopping...

Var till min (som ni nog vet vid det här laget) favoritaffär PoP på lunchen för lite shopping. Egentligen behövdes inget speciellt till L men det är ju alltid kul med nytt ;)
Tänkte reafynda lite nu när de sänkt ytterligare på rean men så blev inte fallet. Föll istället för en av höstnyheterna och lite strumpor och L:s första par kalsonger <3

En sådan här fast med rosa ärm istället för röd :)


Åt sedan min favvolunch (många favoriter idag), fläskfilégryta med kokosmjölk, grädde, kokos, jordnötssmör och curry. Brukar göra densamma med kyckling annars men omväxling förnöjer.

Hoppas alla har en underbar solig dag, en annan får ju stå inomhus på jobbet...

S.

RSS 2.0