Jag lever

Vill bara säga att jag lever..
Fick ett dystert besked på fredagen - jag blir av med jobbet!!
Året ut och sen är det slut, snart åtta år till ända...
Bara att ta nya tag, har redan börjat söka nya jobb så om ni vet något så hojta till!!

S.

...

Värsta fredagen ever...
Fanhelvetesjävlaskit!

Fredag!!!

Har sovit som en stock inatt och känner mig ganska utvilad. Det är ett stort plus med LCHF-kosten, att man blir så pigg och full av energi. Humöret är ofta på topp och blodsockernivån jämn och fin :)
(Förmodligen så sover man nog bättre utan en snurrande tvååring i sängen också)

Sitter med dagens frukost som består av äggröra och kaffe med grädde. Snart dags att bege sig till bussen för sista dagen på arbetsveckan. Längtar redan hem så jag kan gå och hämta min lilla fis som sovit hos farmor o farfar. Han var helnöjd när jag var förbi där igår en sväng för att få en kram.
- Mamma gå nu, lät det då. Fast först lite slängpussar och - puss på käken som han säger <3

Trevlig fredag!

S.

Alldeles ensam

Sitter här i min ensamhet och äter lite tonfiskröra (creme fraiche och tonfisk). Sambon jobbar och L sover hos svärföräldrarna. Svärmor, världens bästa, hämtade L på dagis idag eftersom hon slutade vid fyra och gärna ville hämta honom då. Och det fick hon såklart. Eftersom jag då tänkte passa på att ta en löptur innan jag hämtade honom så tyckte hon att han kunde sova där eftersom hon ändå  var ledig imorgon så då slipper han dagis hela dagen. Och det tyckte jag lät bra :) L trivs ypperligt hos sin farföräldrar och de tycker det är hemskt roligt att hänga med honom så alla parter är nöjda. Jag och sambon slipper vakna med fötter i ansiktet inatt också ;)

Imorse var vi iväg och fixade ett pass till L. Sambon kom hem igår och var grymt sugen på att åka utomlands och jag är ju inte den som säger nej så nu hoppas vi att vi kommer iväg redan nästa helg!

Nu blir det slappa lite i soffan efter min ganska tunga löptur som ändå känns skön så här efteråt. Ställde mig på vågen imorse och hade gått ner 0,8 kg sen förra fredagen så jag är nöjd. 3,2 kg kvar till mitt delmål och 8,2 kg kvar till mitt "julmål". Bara att köra på!

S.

Jag blir så glad...

när sambon skickar ett SMS om att maten var jättegod. <3

Dagens bok

Idag följer den äntligen med hem:


Av min favorit Anna Hallén!

Återkommer med recension.

S.

Shopping

Shoppade lite på lunchen idag. En oversize tröja till mig och en "fypans" tröja till L. Han är inne i en flygplansperiod just nu så han lär bli överlycklig när jag kommer hem. Fick även med en fin poster med Pop:s nya djurtryck på :)


Bild PoP

Blir alltid så glad över den underbara servicen på PoP, fler butiker borde ta efter (läs HM)

S. (lite gladare, lite fattigare)


Bokmässan

Det verkar som om jag och Sara ska få åka på Bokmässan i år! Kan det bli annat än kul!? Vi har varit där en gång tidigare för typ 5(?) år sedan och det var lyckat. Om allt klaffar nu så åker vi tiiiidigt på morgonen den 23 september och åker hem sent samma dag :) I år är det tema Afrika så det kan ju bli lite spännande. Det finns en hel del intressanta seminarier som kan vara roligt att gå på, jag hittade bla ett om Alfahannar i litteraturen med bla Katarina Wennstam och Unni Drougge. Sedan något som verkligen passar mig, Ät hälsosamt - tänk ekologiskt. Som sagt kan nog bli en hel del kul under dagen och SJÄLVKLART lite shopping som avslut.

S.

Bok & Bibliotek

I grytorna

Äntligen har jag placerat min rumpa i soffan och den ska där förbli ett tag tänkte jag. Det har varit fullt upp sen vi kom hem från dagis halv sju. L var jättetrött och somnade på köksmattan när jag lite snabbt skulle steka en omelett till honom... Stackarn, det är hårt att ligga på topp. Blev en snabb väckning, pyjamas, borsta tänder och en vällingflaska. Samvetet kryper på men jag har bestämt mig för att jag ska sluta ha dåligt samvete för varje vällingflaska han får. Han gillar det och det går fort och dessutom växer han på längden och inte på tvären än så länge :)

Sedan började dagens köksmaraton. Gjorde köttfärsbiffar med timjan och wokade zucchini och paprika. Samtidigt gjorde jag LCHF-müsli och stekte "plättar". Avslutade det hela med en fetaostcreme som ska va till biffarna och woken. Jag är inne i ett stim nu - matlagningen känns rolig och varierad och livet flyter på.

Nu ska det kikas runt på bloggar, Tradera, familjeliv innan det blir natta för mig också (och sambon som slutar jobba elva ikväll...)

S.

Idag har jag köpt..

Cocosa kokosolja. Äntligen. Köpte den utan smak och doft så jag kan använda den i all matlagning. Idag ska jag hem och göra lite LCHF-müsli och använda oljan. Sist hade jag rapsolja och det gav lite smak vilket inte var så gott :O

 


 

 

 














En bok

En nyhet i deckarhyllan som jag lade beslag på igår:


















En ny deckarserie med en okarismatisk avdankad psykolog i en av huvudrollerna. Mycket lovande, har läst halva och jag är nöjd. Lite annat persongalleri än man är van vid i dessa otaliga kriminalromaner.

S.

Kan ju nämnas att författaren Rosenfeldt är Hans Rosenfeldt känd från tv bla Parlamentet.


Gömma potatis!?

Under helgen så var ju jag och L som jag skrivit tidigare hemma hos mor och far. Pappa har väldigt svårt för detta med LCHF och undrar när vi ska sluta med våra "tokerier" jag och min syster som också äter LCHF. I lördags kom diskussionen upp igen och då gällde det potatis. Pappa anser att man absolut inte kan leva utan potatis och menade att vi säkert "fuskar" och äter i smyg. Detta var lite kul tyckte jag eftersom jag ser mig själv framför mig som en smygalkoholist. Hur jag stoppar undan kokta potatisar i tvättstugan och smygäter när ingen ser. Gömmer bröd i strumplådan och smaskar i mig på natten... typ. Vilken syn! Hur M rotar igenom våra lådor för att hitta min undangömda pasta osv. Fniss.

Det tråkiga är ju att pappa som VERKLIGEN skulle behöva byta kost absolut inte kan tänka sig det. Han har en rejäl mage och äter mer och mer medicin för diabetes och äter blodförtunnande. Och han är väldigt förtjust i kakor och framförallt tårta. Men det är väl så, det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Tyvärr.

Dagis är hemma nu

Ännu en helg till ända, dagisstart för Lucas idag - åtta veckor sen han var där senast. Oj, vad han har längtat. När jag berättade att han skulle få gå till dagis idag så utbrast han ett litet glädjetjut och skulle genast sätta på sig skorna.
- Dagis hemma nu, sa han glatt.
Under hela sommaren har han gått och dagt att dagis inte är hemma :)

Det känns jätteskönt att han trivs på dagis (eller förskolan som det numera heter - men som ingen säger). Det har funkat bra från första stund och det är frid i mammahjärtat <3

Nu ska här krängas kollegieblock och pennor till skolstartande ungdomar!

S.

Busy day

Har precis landat i soffan efter en fullspäckad dag. Började ju med jobb och sedan for jag hem till mamma och pappa för kaffe och massor av tôl med Rebecka som jag inte sett sen i maj, och då bara några minuter inne på jobbet. Det är underbart med vänner som man trots att man ser varandra med så långt mellanrum bara kan börja prata med som om vi sågs igår. Vi vet det mesta om varandra eftersom vi känt varandra sen vi var små, Rebecka var dagbarn hos oss så vi har ju växt upp ihop :) Lucas charmade snabbt in sig och busade rejält med Becka (och mormor och morfar såklart), han fick även upptäcka morfars grönsaksland och kom tillbaka tuggandes på ärtor och med en jordig morot i högsta hugg. Kan ju säga att han somnade som en stock när klockan slog sju och vi satte oss i bilen för att åka hem. Han sov hela vägen och så tungt att det gick att bära in honom i hans säng direkt och där ligger han än. Lilla godingen - helt slutkörd.

Dagens meny:

Bacon, ägg och kaffe med grädde

Omelett med brieost och skinka

Kaffe med blandade nötter och mörk choklad (pappa ville absolut bjuda på tårta men det gick INTE)

Hamburgare med wokgrönsaker och majonäs

Snart blir det några hallon med vispad grädde som lördagsmys. Och imorgon blir ÄNTLIGEN den där löpturen av!

S.

Lördag

Jobb idag då :) Snart är halva dagen gjord. Dagen startade tidigt, 06.30, eftersom jag skulle ta vägen förbi mamma o pappa för att lämna av Lucas. Härligt för honom att spendera dagen där bland kattungar och höns- och förmodligen en massa glass också om jag känner min pappa rätt. Pappa är utav den "gamla" stammen som tycker att barn ska äta än det ena än det andra gottiset. Som tur är så är inte Lucas där så ofta för att jag ska se det som ett problem. Han får ju så bra mat i övrigt (för det mesta).

Efter jobbet ska jag äntligen få träffa Rebecka, det var sjukt länge sedan sist!

S.

God mat

Tänkte bara tipsa om min lunch idag. Efter lite inspiration från Anna Hallén så komponerade jag ihop kassler med wokgrönsaker. Inte speciellt kul kanske men jag piffade till grönsakerna med 2dl grädde och 1 msk Tandoori-krydda och lät det koka ihop. Avslutningsvis så slängde jag i 1 dl cashewnötter. Enkelt och jättegott. Återstår att se vad resten av familjen tyckte ;)

S.

Frukt

Blev inspirerad av Monique, hoppas du inte tar illa vid dig att jag lånar din lista :)
Fruktdebatten har ju pågått ett tag men här är mina svar.

  1. Äter du LCHF? Ja
  2. Anser du att du är strikt i dina kostval? Ja just nu är jag det

  3. Äter du frukt? Sällan
  4. Om du äter frukt, hur ofta? Just nu 1 gång i månaden, annars 1 gång i veckan

  5. Om du äter frukt, vilken sort väljer du då? Banan, äpple
  6. Vilken är din favorit frukt (oavsett om du äter eller ej) Banan
  7. Saknar du frukt? Ja ibland
  8. Om du har barn, äter barnen frukt, och isf hur mycket/ofta? Ja han äter nog en om dagen. Kanske mer när han är på dagis
  9. Vad brukar folk säga när och om ämnet frukt uppkommer? Vi pratar inte så mycket om det (folk i allmänhet tycker redan jag äter konstigt)
  10. Har du ett alternativ till frukt? Nötter
  11. Din ålder och kön Kvinna, 27

Äter aldrig frukt numera. Förr åt jag jättemycket. Det perfekta mellanmålet sades det ju... Nu har man läst på lite mer. Dock äter vi mycket mer grönsaker nu än tidigare - broccoli, zucchini, vitkål, aubergine, wok och blomkål är ofta förekommande på tallriken.




Lite träning

Tillbaka på jobbet igen då. Imorgon är det fredag vilket för mig betyder ledig dag och jobb på lördag istället. Det är rätt OK faktiskt, lördagsjobb, kortare dag och mer betalt.

Efter jobbet igår var det bara hem, byta om, invänta svärmor och iväg på Combat. Skönt med lite gruppträning emellanåt, löpning kan kännas ensamt ibland. Är inte så öm i kroppen som jag befarade att jag skulle vara idag. Lite i rumpan efter alla utfall men det är väl bra - det ska ju kännas lite när man tränat. Gårdagens pass filmades av instruktören som skulle få sin licens så musiken var lägre än vanligt och detta gjorde faktiskt att man inte tog i lika hårt. Musiken är jätteviktig på passen! Hoppas hon får sin licens nu det är hon väl värd.

Vilodag idag och kanske imorgon, det beror på hur kroppen känns. Efter erfarenhet så brukar löpningen fungera bäst med två vilodagar emellan och det blir det ju om man inte räknar Combaten. Skulle vara skönt att ha det gjort innan helgen också. Den som lever får se eller hur är det man säger..?

S.

Reklam

Observerade reklam för Mc Donalds på min blogg. Ironiskt.

S.

Titta

Förresten titta vad jag har beställt! Allt för att jag inte ska kunna ge mig med löpningen när det blir lite kallare.
bilder från HM.


En snygg rosa överdel till mig! Och...


Nya långa löpartights.
Observera att det inte är jag som springer på bilden ;)

S.

Torghandel

Ondag betyder torghandel här utanför jobbet. Vilket är mysigt tycker jag. Roligt att gå runt och se färska fina grönsaker lite jordiga sådär. Det känns så äkta på något vis. Hade lätt kunnat köpa på mig en massa men jag kände att det fick räcka med lite zucchini och ett blomkålshuvud. Så nu ska det göras zucchinipasta och rostas blomkål...

Zucchinipasta är superlätt att göra och blir gott till köttfärssåsen. Hyvla remsor med osthyveln och sänk ner remsorna i kokande lättsaltat vatten i 5 sekunder. Häll av i durkslag och servera!

Rosta blomkål har jag aldrig gjort men enligt vad jag hört så ska den skivas och läggas på plåt tillsammans med vitlöksklyftor och olivolja. Riven parmesan ska tydligen vara gott till också. Låtersom ett gott tillbehör till fredagsbiffen ;)



                        

S.

Dagens bok!

Håller just nu på och läser Ninni Schulmans bok, Flickan med snö i håret, och den är sååå bra! Har ett par kapitel kvar och jag bara väntar tills bussresan hem så jag får läsa ut den. Har alltid gillat Ninnis blogg så jag tycker det är jättekul att boken var bra också. Extra kul är det ju att det hela utspelar sig i Hagfors med omnejd. Man känner liksom igen sig i omgivningarna och beskrivningarna av samhället.


Deckare i Hagforsmiljö :)

S.

Hej och hejdå

Sådär då är L nyduschad och nyäten, pyjamasen är på (den NYA med mumintroll som han fått av mormor, vilket han berättade typ 100 ggr när han klädde sig) och han sitter i sin säng och tittar på Fia och djuren för 588:e gången i ordningen. Kanske inte det optimala läggningssättet men tro mig vi har prövat allt och det enda som gäller om han ska somna i sin egen säng är alternativt ligga och hålla i honom stenhårt och han somnar i skrik och panik eller låta honom sitta där och kika på en film. Vi väljer det sistnämda, hur ickebra det än kan verka... Hellre en lugn pojk som somnar gott med alla sina gosedjur (som självklart också ska se på "Pia") än skrik och panik och en pojk som blir skräckslagen för sin säng. Han kommer i vilket fall som helst in till oss på natten vilket iof. är ganska mysigt men ibland blir det lite påfrestande med sparkar i ansiktet osv.Men tids nog kommer han att sova i sin säng och då kommer man säkert sörja lite.

Medans L håller på att somna så fördriver jag tid på nätet och väntar på att sambon ska komma hem. Vissa dagar är det bara hej och hejdå känns det som. Jag kommer hem, han åker och tränar, han kommer hem och jag ska ut och springa. Vid nio ikväll skulle jag tro att vi landar i soffan och får lite "kvalitetstid" ihop. Ja, vi hinner ju aldrig tröttna på varann iaf ;)

Trevlig kväll!

S.
(som just nu ber till vädergudarna att regnet som verkar komma ska vänta tills min löptur är färdig)

Döden i grytan

Läste ut den igår. Eller rättare sagt skummade det mesta. Kändes lite som en upprepning och förlängning på de förra böckerna, Den hemlige kocken och Äkta vara. Visst framkom lite nytt och den innehöll en hel del absurditeter om lagar och hur de följs av vissa paragrafryttare i kommunerna. Man får läsa Frälsningsarmén som inte längre får baka bullar hemma och ta med och sälja till kaffet i sina lokaler, om barnen som absolut inte får gå över tröskeln till köket på dagis och om den eländiga "svarta lådan" som tydligen kallas mat inom vissa kommuner. Författarna skriver smålustigt och lättläst men jag undrar om det verkligen ger något i det långa loppet? Allt verkar ju bara handla om snabba pengar för kommun och landsting. Hälsan kommer tydligen i andra, tredje eller fjärde hand.

Upp till kamp för riktig mat inom skola, vård och omsorg!


Gulaschsoppa

Eftersom jag har fått lite nytändning i köket så blev det soppa nu på kvällskvisten. Airams Gulaschsoppa med ostplättar. Det luktar jättegott i hela huset nu :)
Recept finns här.

Ärligt talat tror jag det är första gången jag gör riktig soppa(!) Förr om åren så var det väl på sin höjd Varma koppen som intogs med ett par mackor (jättenyttigt tyckte man då, nästan inga kalorier...)

Ostplättarna är superbra som substitut för smörgås eller kanske som chips - om man gör dem lite mindre och låter dem vara i ugnen ett tag till?

Trevlig kväll!

S.

Jag skrattar

Charlotte Perelli har skrivit en bok...tillåt mig att småle.
KAN JAG KAN DU är den finurliga titeln. Eftersom alla kan ta hjälp av någon svindyr PT som hon har gjort. Boken är full av snyggbilder på Charlotte och hennes nya kropp. En riktigt EGO-bok. Jag vet inte riktigt om jag tror på detta, jag blir inte inspirerad av att läsa den men kanske någon annan blir.

Charlotte har ju också släppt en serie med kosttilskott "Fit & Smart". Hon kanske inte tjänar tillräckligt med pengar på musiken? Tillskotten är riktade mot tjejer eftersom Charlotte tyckte det saknades "tjejiga" tillskott.

Jag tror mer på riktig mat istället för kosttillskott. Är man inte elitidrottare så behöver man inte köpa på sig en massa skit! Ät riktigt mat och må bra!

(Kanske ett lite elakt inlägg, förlåt Charlotte, du är snygg och har fått en skitsnygg kropp men mina pengar får du inte!)

S.


Work work

Tillbaka på jobbet då. Försöker spana in lite nyheter i bokhyllorna och har hitills hittat detta som ser bra ut:


Anna Halléns LCHF- husmanskost
Verkar jättebra om man som jag vill ha lite ny inspiration.

 
Mats-Eric Nilsson och Henrik Ennart är tillbaka.
Om vår rädsla för riktig mat, att den "maten" vi äter kanske inte alltid borde kallas mat och varför våra barn inte längre får hjälpa till att laga mat på dagis.

Den senare ska jag börja läsa direkt, jag älskar sådana böcker.

S.

The end

Slut på ledigheten då! Imorgon börjar det med jobb igen. Sambon har sin ledig vecka så L får vara ledig en vecka till så det känns som lite mjukstart - att varken behöva hämta eller lämna på dagis under första jobbveckan.

Är full av energi känns det som, något som förmodligen försvinner efter ca en timme på jobbet skulle jag tro ;)

Har kikat runt på olika LCHF-bloggar och fått lite inspiration till nya recept och lite olika tips. Under dagen har jag suttit på ett täcke i solen och läst SSS bok (igen) och fått nya uppslag så nu ska väl viktminskningen komma igång igen. Har gjort en LCHF- müsli nu under kvällen som tyvärr inte blev så god, mer vaniljpulver i nästa gång och koksolja istället för rapsolja så ska det nog bli bättre. Müslin är dock mest till sambon som gärna äter fil och flingor annars. Själv försöker jag hålla nere på mjölkprodukterna.

Nu ska det bli en dusch och sedan TrueBlood och lite kvällsmat. Kokta ägg med lite majonäs tänkte jag.

Trevlig kväll!

S.

Vågen - Sara 1-1

Yes, så är det. Har gått ner 1,4 kg sen i onsdags. Tänk vad mycket det gör med rätt mat :) Visserligen så vet jag att det bara är vatten eftersom kolhydraterna binder vätska och gör att man sväller upp lite. Men det känns så kul ändå. snabba resultat är kul ibland och inte minst peppande!

Nu ska vi bege oss ut på en liten promenad och sedan hoppas jag på att solen ska visa sig lite mer så att vi kan vara ute och må gott. Ikväll vankas det löptur!

S.

Torsdag

Började dagen med äggröra - känns bra. Har inget sug efter något "otillåtet" som tex flatbröd (som blivit en last under semestern). Strax ska jag och L ge oss ut på promenad. Idag har jag ingen träning så jag kör på aktiv vila :)
Var på ett svettigt BodyAttack pass igår men tyvärr var det så svettigt att golvet var superhalkigt och speglarna immade igen!! Så det gick inte riktigt att ta ut sig så mycket som man ville.

trevlig torsdag på er!

S.

Vågen - Sara 1-0

Tyvärr är det så... Vågen har vunnit ett par kg. Men nu jäk-r. Hade tänkt vänta tills måndag när jag börjar jobba igen men kom inte på något riktigt bra argument för det. Bättre då att nystarta på en onsdag :) Måndag blir ju nystart på jobbet liksom. Så idag har det ätits LCHF på hög nivå:
Bacon och ägg till frukost, lite kaffe och sedan skinksås (gjord på grädde, cf, skinka, vitlök och äggula) med strimlad vitkål och zuccini. Kaffe med grädde på det.
Snart bär det iväg på BodyAttack och sedan blir det nog en omelett :)

Har 10 kg som ska bort innan jul så det är bara att gasa på :)

S.

Fortfarande semester..

eller nej förresten - föräldraledigt ;) En och en halv vecka kvar - känns underbart. Lätt bästa sommaren på länge! Solen kanske har lyst med sin frånvaro med vad gör det när man har en underbar son och en underbar sambo att umgås med!? Riktigt mycket "kvalitetstid" där vi bara kan vara i nuet och plocka lite blåbär, plocka blommor, träffa vänner, äta mat HELA familjen ihop, titta på stenar, "laga mat", baka ihop, bada lite i poolen osv osv, listan kan bli hur lång som helst. Jag fattar inte hur man har klarat av ett helt år med dagislämningar - hämtningar och långa dagar på jobbet. HUR ska jag klara hösten nu när jag vet hur underbart det är att vara hemma med L?? Jag får nästan panik ibland - men jag fattar ju att det måste gå. Nåja vi funderar på att boka in en resa i januari till Kanarieöarna och det torde bli rätt så gôtt. Just nu är vi överens om att L ska med och jag hoppas det håller i sig. Värst är väl flygresan på över fem timmar. Kan ju bli en pärs med en soon to be treåring... Den dagen den sorgen.Nu ska jag och L gå och lägga oss i vår säng efetrsom sambon är på fest och L precis vaknade och INTE vill sova mer i sin säng nu...

Kram på er!

S.

RSS 2.0