Matuppror

I brist på annat att göra på jobbet idag så har jag surfat runt lite och hittat en del intressant om mat.


Läste hos Monique om hennes dotters försök att få Bregott i skolan istället för Lätta och som fick som svar att kommunen går efter Livsmedelsverkets (föråldrade och inkorrekta) kostråd. Starkt av en trettonårig flicka att sätta igång något dylikt :)

Hittade även ett lång blogginlägg hos Sanna Ehdin om vårt korrumperade Livsmedelsverk. Läs även kommentarerna som är mycket intressanta tycker jag.

Hittade även en artikel om Camilla Sparrings matuppror som lockat mer än 90000 underskrifter för bättre mat i våra offentliga miljöer såsom skolor, sjukhus och äldreboenden. För många människor är denna mat dagens huvudmål och att de då tvingas äta en massa "skit" fullt av socker, glutamat och diverse E-nummer är ju egentligen vansinnigt.

Detta visar ju faktiskt att VI bryr oss om vad vi äter! Det vore nog på sin plats att Livsmedelsverkets rekommendationer uppdaterades och att politikerna faktiskt tar tag i matfrågan! Varför ska våra barn och, sjuka och gamla äta mat som är full av skit? Varför tar inte politikerna sitt ansvar?? Fram för fler matuppror!

S.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0