Onsdag

Inte mycket kul som händer här just nu kan jag säga. Känner mig överkörd av ett tåg samtidigt som Lucas är överenergisk samt dålig i magen (vilket innebär ca100 blöjbyten i timmen). Vi ska försöka gå ut en snabb sväng till postlådan iaf. jag väntar ju på en mattebok som jag ropat in på Tradera.

Har inte orkat äta så mycket idag heller och det känns sådär... Lyckades peta i mig lite falukorv (5g kolh per 100g) och aiolicoleslaw förut. Snabbmat, killarna fick makaroner till också.

Suck, blöjbyte igen...

Trevlig onsdag alla!

S.

Sjuklingar

Har inte känt mig riktigt kry idag, trött, ont i halsen, hosta och ont i kroppen. Och när jag hämtade L på dagis nu ikväll så "klagade" de på hans mage. Han verkade så dålig i magen så de ville nog inte att han skulle komma imorgon om det inte var bättre. Så det blir väl till att stanna hemma och pyssla om varandra.

Har inte haft någon som helst matlust nu ikväll heller. Fick i mig lite hallon och grädde (förr åt jag alltid glass när jag var sjuk) och ett kokt ägg. Känner inte riktigt för att bli sjuk nu till påsk. Suck.

Nej nu får det bli ett par alvedon och sedan lite läsning i sängen. Började med "Hungerflickan" av Hillevi Wahl idag. I den skriver hon om sitt matmissbruk och sin längtan efter en riktig pappa. Den verkade mycket lovande förutom alla spyscener, jag mådde illa när jag läste en del avsnitt. Ett ganska bra betyg kanske eftersom det gav sånt starkt intryck på mig. Men BLÄ...

S.

Ägg

Hemma hos oss går det åt enormt med ägg. Så många så att min pappa tror att vi enbart lever på det :)
Eftersom mamma o pappa har höns så blir jag välförsedd med ägg varje gång vi ses och det känns bra eftersom jag tycker det är ganska dyrt med ägg. Nu får jag KRAV-ägg från frigående höns alldeles gratis. Det enda de vill ha i gengäld är att få vara barnvakt åt lille L. Och det får de ju såklart.

En "ägg-dag" kan se ut såhär:
Frukost: Äggröra på två ägg
Lunch: Brieomelett på två ägg
Kvällsmål: 2 kokta ägg med smör
Sedan tillkommer ju lite grönsaker och nötter och så, men det här var ju för att visa äggen :)

Det händer alltså att jag får i mig 6 ägg på en dag ibland. Nyttigt, nyttigt eftersom ägg innehåller i stort sett alla näringsämnen man behöver.


Gott

S.

Vilken helg

Oj oj vilken helg. Hade en jättetrevlig utekväll på lördagen som dock gett lite skallebank i två dagar men så kan det bli. Det här med LCHF fick göra en liten paus under helgen och jag kan säga att det känns i magen idag. I hela kroppen faktiskt. Har ont lite varstans och är svullen som bara den. Men efter en dag med "min" kost så börjar det kännas bättre. Imorgon hoppas jag att jag mår som vanligt igen.

Har mycket att göra ikväll så jag hinner nog inte blogga mer. Ska skicka iväg Tradera-paket och slipa väggar + fixa en brieomelett till morgondagens lunch.

Trevlig kväll!

S.

Lördag!

Ikväll vankas det fest! Först blir det förmys hos Sara aka Bokbönan sedan Centrum Karlstads fest på Nöjesfabriken. Efter det blir det ytterligare fest hos Sara innan det vankas utgång på Blue Moon. Fullspäckat schema som dessutom börjar med en shoppingrunda på stan efter jobbet. Nya kläder i mindre storlekar behövs, det gillas skarpt :)

LCHF-tänket blir lite åtsidosatt idag tror jag. Blir förmodligen någon söt drink eller två..

Skål säger vi väl?

S.


 
En vit sådan här blir det ikväll :)


Mätt

Har precis ätit lunch med mina snälla föräldrar. Lunchbuffé på Via Appia är aldrig fel. Perfekt för mig som äter LCHF eftersom man kan välja precis vad man vill ha. Idag blev det både kyckling och fiskalternativet. Plus massor av god sallad (läs coleslaw) och smarrig beasås. Förmodligen lite mer kolhydrater än vad jag egentligen ska äta men inga övermängder. Men nu är jag proppmätt...Annars har jag kommit ifrån det här med överätning rätt bra men när man äter ute är det som om alla spärrar släpper. Men jag jobbar på det.

Laddar inför morgondagen då det vankas After Work med bästa arbetskamraterna! Amerikansk buffé och Starboys står på schemat :)
Måntro att kolhydratsintaget kommer att stiga imorgon också ;)

S.

Nervös

Fick precis ett mail från Komvux att de har beställt matte B åt mig. Med start måndag! Nu är jag nervös. Nu blev allt så verkligt. Att söka var ju en sak men nu är det på g...
Huva.
Det är ju en distanskurs och matte är inte min starka sida. Men jag tror att kursen behövs för att söka vidare till Universitetet så det är bara att bita i det sura äpplet. Försöka går ju alltid :)

S.


Torsdag

Gårdagen avslutades med ett Combatpass och det känns idag kan jag lova. Axlarna och armarna fick sig en rejäl omgång igår :)
Såg även till att boka mig på ett Attackpass på Skärtorsdagen hoppas bara att farfar vill vara barnvakt. Farmor ska ju också med och träna.

Våfflorna igår blev kanonbra. Men oj så mäktiga, efter en och en halv så var jag proppmätt. Hallongrädde till det såklart.
Nåt riktigt recept har jag inte men på ett ungefär såhär:
2 ägg
25g smält smör
en gnutta bakpulver
1dl kokos
1/2 dl grädde

Vispa först äggen, inte pösigt men en liten stund. Blanda i resten av ingredienserna och vispa väl. Grädda. Se till att inte allt kokos hamnar i botten av skålen.

För mig blev det 3 våfflor av det här "receptet".
Man får prova sig fram till innehållet litegrann så det blir en "våffelsmet"

S.

Ledig!

Underbart, är ledig idag. Vi började med sovmorgon till halv nio ungefär och sedan frukost hela familjen. Nu har sambon dragit till skogs för att hugga ved och jag och L ska gå ut i tövädret och busa lite.

Är på rätt väg när det gäller LCHF också, har gått ner ytterligare ett kilo! Jag blir så glad.
Brödet jag gjorde igår blev kanon, lite lågt bara, ska nog göra 1 1/2 sats nästa gång för att få ihop en hyfsad limpa. Kändes kanon att kunna äta smörgås.

Idag ska vi göra våfflor eftersom det är våffeldagen imorgon. Ska leta upp ett recept på kokosvåfflor som jag sett någonstans på nätet. Våfflor med hallongrädde kan ju aldrig bli fel :)

Tevlig onsdag alla!

S.

Brödbak

Blev inspirerad av Lady Dahmer och började baka LCHF-bröd nu till kvällen. Har gjort en variant av detta förut men inte som limpa så det tänkte jag prova.

3 ägg
3 msk majonäs
3 dl riven ost
+ lite allt möjligt man har hemma (LCHF-vänligt förstås) jag tog linfrön, lite pumpakärnor, pofiber och lite kruskakli. Och lite bakpulver.
Har den i ugnen nu och det ser verkligen ut som en limpa, blir spännande att äta i kväll :) Smörgås!

Nu blir det lite fix med tvätt innan kvällsmat. Är ledig imorgon och det ska bli sååå skönt :)

S.

Brödbak

Blev inspirerad av Lady Dahmer och började baka LCHF-bröd nu till kvällen. Har gjort en variant av detta förut men inte som limpa så det tänkte jag prova.

3 ägg
3 msk majonäs
3 dl riven ost
+ lite allt möjligt man har hemma (LCHF-vänligt förstås) jag tog linfrön, lite pumpakärnor, pofiber och lite kruskakli. Och lite bakpulver.
Har den i ugnen nu och det ser verkligen ut som en limpa, blir spännande att äta i kväll :) Smörgås!

Nu blir det lite fix med tvätt innan kvällsmat. Är ledig imorgon och det ska bli sååå skönt :)

S.

Tradera

Vinst!
Vann de här fina skorna till lillen:

Sko i stl 24 till pojke.Aldrig använda.
50 kr. Ett fynd :)

S.

Litet sömnigt troll

-"Mamma ova mer" tyckte min lille goding i morse när han vaknat och kommit ut till mig i köket <3 Han är för go.
Vi hann med frukostmys i soffan framför barnkanalen en stund innan det var dags att bege sig. Ägg och bacon som vanligt. Kom ut ur huset och möttes av 1 dm nysnö! Men senare idag har det lovats regn så det försvinner väl :)

I skrivande stund står jag på jobbet och blickar ut i en ganska tom affär (tomt med kunder alltså, inte böcker). Det finns forfarande en del reafynd för den som vill göra sig besväret att komma hit.
Jag gillar:

 Sten Sture Skaldeman, 99kr, mycket bra och informativ bok om LCHF. Sten Sture skriver vasst och träffsäkert och har många bra synpunkter. Väl läsvärd.

Sten Sture även här, 119kr, inriktar sig på kvinnors övervikt och om hur vi kan få en bättre hälsa med LCHF. Innehåller program och recept.

 Mats-Eric Nilsson, 79kr, har skrivit om hans böcker förut. Mycket läsvärda och informativa.


Kom och fynda!

S.



Kvällen

Så blev det kvällen igen då. Sitter och degar i soffan med sonen och väntar på att sambon ska komma hem. Har laxfileér i ugnen och ägg på spisen. Det blir äggsmör till kvällsmat idag och lax till lunch imorgon.

Intressant dag på jobbet idag. En del roligt folk ute i farten. Fick höra imorse av en kund att han inte var psykiskt frisk, han sa detta flera ggr så att jag verkligen skulle förstå. Nästan lite otäckt faktiskt. Sedan fick jag vara god lyssnare åt en dam som inte läste längre men hade gjort det mycket förr. Detta upprepades också flera ggr i en lite mumlande ton. Så länge de inte är aggressiva så får man väl ta det. De vill mig nog inget ont, hoppas jag.

Började läsa "Vyssan lull" av Gerhardsen på vägen hem. Spännande! Precis min typ av bok det där. Jag är en sucker för polisdeckare.

Nu sover snart sonen här brevid så det är dags att förflytta honom till sängen (brukar inte göras utan protester).

S.

Måndag igen då

Jaha, då var det måndag igen då. Och jag är på toppenhumör idag! Det här med LCHF gör verkligen underverk med humöret, vissa studier har ju sagt det motsatta men det har inte jag märkt av iallafall. Kanske är det viktnedgången som stärker humöret också :)

Helgen var toppen med både sol och snö. Kalas för mamma och syster med förtärande av kladdkaka :)
Den var så god så jag måste göra den snart igen.

Nu är det full fart mot lördag då det ska bli utgång med bästa arbetskamraterna. Jag har sett fram emot detta länge nu. Äntligen är det dags :)
Men först ska det inhandlas en ny outfit eftersom mina kläder glädjande nog börjar bli för stora :)

S.

Förresten blev mitt besök på Lidl precis som jag trodde, jag hittade ingenting och det som jag verkligen ville ha (mandelmjöl) fanns inte. Blir nog inget mer besök där.

Oh shit not you again

"Nö, nö" ropade L överlycklig när vi kom upp imorse. En inte lika överlycklig mamma suckade högt. Det slår aldrig fel, så fort jag ska ut och köra bil en längre sträcka så är det snökaos, stormar och stormvarningar i olika klasser... Det ser dock ut som om det slutar snart så jag hoppas på det :)

Idag blir det en roadtrip för mig och L, först är det Plantagen som gäller. Ska köpa lite påskblommor till uteplanteringen tänkte jag. Sedan en tripp till Lidl om vi hinner. Jag ska köpa mandelmjöl som tydligen ska finnas där. Lite nervöst (löjligt jag vet) men jag har aldrig handlat på Lidl i Sverige och jag inbillar mig att jag inte ska hitta någonting när jag väl kommer dit.

Slutligen blir det mat och fika hos mamma och pappa. Fläskfilé, sallad och beasås står på menyn (och klyftpotatis för alla utom mig) Sedan kommer momor, farmor o gänget för lite tårta och kladdkaka :)

Trevlig söndag allihop!

S.

P.S

alfons_paket


Jag är med och tävlar, prova du också :)

Receptet med stor R

Lchf-kladdkaka:

100 gram mörk choklad (jag använde Anton Berghs 72% fairtrade-choklad)
100 gram osaltat smör
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 msk kakao (använde Green&Black´s organic kakao)
1 st vaniljstång (hade ingen så jag tog vaniljpulver ca 2 krm istället)

Sätt ugnen på 200 grader
Smält smör och choklad ihop i en kastrull. Blanda ner grädden.
Vispa äggen pösiga och tillsätt chokladblandningen, rör om.
Häll i  kakao och vaniljpulver eller innehållet från vaniljstången.
Häll i en form (jag tog en springform som jag klätt med papper)
In i ugnen 6-8 min (jag tyckte den var väl kletig efter sex minuter som det stod i originalreceptet så jag lät den stå inne ett par minuter till.
Låt stå i kylen ett par timmar innan servering. Servera gärna med vispgrädde och hallon. Det tänker jag göra :)



Originalreceptet finns på Tastline.
Smaklig spis!

Vårbild

Så här fint såg det ut i rabatten idag:



Att jag hittade rådjursbajs i samma rabatt behöver man ju inte låtsas om...
Bara att hoppas på att det dyker upp fler blommor senare i vår/sommar.

S.

Härlig dag!

Vilken toppendag! Har varit utomhus i stort sett hela dagen i strålande sol vi har druckit kaffe vid solväggen och varit på promenad, kan inte bli mycket bättre. Nu har vi smågrejat lite inomhus, satt fram några påskkycklingar osv. Och vi har bakat LCHF-kladdkakan...mmm jag var ju tvungen att provsmaka lite och den verkar mycket lovande. Kan tänka mig succé när den serveras imorgon med grädde och hallon :)

Kvällen blir lugn, sambon ska iväg och jobba lite igen och jag och sonen har parkerat oss i soffan framför barnkanalen. Blir nog läggning snart för lillfis, han verkar lite sliten, det tar på krafterna att vara ute och plaska hela dagen <3

Själv ska jag spana in lite bloggar och kanske nätshoppa? Letar en ny väggklocka till vårt (snart) nyrenoverade kök.

Trevlig kväll!

S.

Lördag

Lördagmorgon - underbart. Fick sova till åtta och sedan ligga och dra mig till halv nio när lillen tröttnat på "bompa". Nu har vi ätit frukost, bacon och ägg, och dragit ett varv i huset med dammsugaren så nu är det dags att gå ut i solen. Plask i vattenpölar står på schemat för både mor och son ;) Det är ju underbart att se hur det smälter ute - me like.

Ikväll ska jag göra kladdkakan jag skrivit om tidigare. Ni får en utförlig recension imorgon när vi ätit den på mammas kalas.

Nu blir det sol och utevistelse resten av dagen i stort sett. Trevlig lördag på er!

P.S Sänder en tanke till Bokbönan och andra Karlstadbor som vaknade utan vatten i morse, jobbigt D.S

S.

Fredagsmys

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyys... Slutar om 45 min, nedräkningen har börjat :D
Hem till resten av familjen och fira fredagen dock med jobb för sambon imorgon men man kan ju inte få allt jämt.

Hade ingen inspiration till middagen idag när jag var på Konsum förut så det får bli ett säkert kort: stekt fläskfilé, rotfruktsgratäng (till sambon och sonen), fetaostcreme och sallad. Enkelt och gott.

 
Det är inte tjejen som skrivit inlägget som lagat maten på bilden...

S.

Fredag

Nu är den äntligen här, fredagen. Underbart ha en helledig helg att se fram emot. Ikväll blir det mys med familjen. Funderar på vad vi ska äta för smaskens ikväll, har tinat en fläskfilé och nu gäller det bara att komma på vad vi ska äta till.

Idag läste jag ut "Boktjuven" av Markus Zusak, helt underbar bok. Det har blivit några kapitel om dagen, mer orkar man inte. Det är en bok som tar lång tid att läsa men den är inte på något sätt jobbig för det. Det känns faktiskt lite tomt nu när den är utläst.


 Fantastisk bok med ett fantastiskt språk.


Idag har jag hängt undan vinterjackan nu är det bara att hålla tumamrna för att den inte behöver plockas fram igen :)
Provade en flera år gammal skepparkavaj som jag använde innan jag blev gravid och jag blev positivt överraskad! Den satt bättre än vad den gjorde när jag köpte den. Ibland kan man bli glad för så lite! Det blev en kanonstart på dagen för min del!

Hoppas alla får en lika bra fredag som jag tror att jag kommer att ha!

S.

Lyx

Sitter och lyxar mig med en skål hallon och vispad grädde med lite vaniljpulver i. Så sugen nu på kvällskvisten, det är DEN tiden i månaden...
Sambon har lagt sig och sonen sover hos svärföräldrarna i natt. De ville så gärna ha honom där och han älskar det :)
Det innebär sovmorgon för mig och honom imorgon, då jag slipper åka till dagis innan frukost och han kan bli lämnad framåt förmiddagen istället:)

Apropå lyx så tittar jag på Lyxfällan på tv3 det är helt otroligt vad folk handlar för pengar man inte har...Dyra krediter för flera hundratusen. Jobbigt att behöva ha det så. Man ska verkligen vara glad över hur bra man har det.

God natt!

En LCHF-dag

-Vad äter du egentligen på en dag?
En fråga som jag får rätt ofta när folk får höra att jag äter enligt LCHF.
Svaret är ungefär såhär:

Frukost ca 08.00
1 pkt stekt bacon, 1 stekt ägg + kaffe m. grädde / äggröra på 2 ägg och 1 msk grädde + kaffe

Lunch ca 12.15
Fläskpannkaka a la LCHF /  lax/kyckling med wokgrönsaker och beasås / fläskkotlett m. gräddstuvade morötter

Em fika ca 16.00
Kaffe m. mjölk (brukar inte ha grädde på jobbet) paranötter och några bitar brieost

Kvällsmål ca 20.00
2 ägg med 25g smör / turkisk yougurt m. grädde och mandelflagor / vitkålssallad m. skinka

Det ser ganska lite ut men jag är mätt och belåten hela dagen :)

På helgerna blir det oftast lite mer "gott" och kanske ett riktigt mål mat på kvällen när vi myser hela familjen.


 Rolig bild som kom fram när man bildgooglade morot :D

S.


Recension

Nu är Alfahannen utläst. Fort gick det :) Men åker man buss två timmar om dagen så är det snabbt fixat.
Den här var lika spännande och välskriven som hennes tidigare böcker så jag är nöjd. Kände dock att jag skulle läst den första delen i triologin, Smuts, en gång till innan jag läste denna. Så har man chansen så ska man plöja alla tre i sträck. Jag kände att jag inte riktigt hängde med i personerna som jag kände igen namnen på men inte kom ihåg vad de var med om i första boken. Kanske en liten resumé hade varit bra att ha med? Nåväl, nu är den läst och jag är nöjd. Bara att börja med något annat, men vad...?

  

Böcker som bör läsas i ett sträck, inte med två års mellanrum...

S.

Torsdag

Redan torsdag igen, tiden flyger ju iväg. Har lämnat på dagis och sitter med frukosten just nu. Lite lyxigt att äta frukost själv på morgonen (blir så var tredje vecka) men idag känns det tomt. Men jag har en helt ledig helg framför mig när jag bara får umgås med sonen, och sambon såklart ;)

Träningsvärken har inte gjort sig påmind som jag trodde, känns lite i magen bara. Men det är ju bra för då har jag gjort rätt och "tagit i med magen" som instruktören säger hela tiden :D

Trevlig torsdagmorgon på er!

Kvällen

Nu är det kvällen härhemma, både sambon och sonen sover. Sambon jobbar skift och det tär på hans enorma sömnbehov så de här veckorna när han ska upp klockan fem på morgonen blir det tidigt i säng.

Själv sitter jag pigg och alert i soffan efter ett Steppass. Härligt att ha det gjort :) Har precis smaskat i mig "äggsmör" gjort på tre ägg och 25g smör, mycket gott och mättande.

Sitter och kollar i nya HM katalogen som kom idag. Det suger i shoppingnerven men jag har intalat mig själv att jag har köpstopp. Har blivit lite för mycket barnkläder nu ett tag ;) Men någon fin sommarklänning till mig kanske...? Jag är ingen klänningsmänniska eftersom jag alltid har ogillat mina ben men nu när självförtroendet växer och kroppen minskar så kanske man kan drömma om en :)

Snart är det dags även för mig att krama kudden men först lite True Blood på SVT, har redan sett andra säsongen men det är ju så himla bra så jag ser det gärna igen.

Godnatt!

Jakten fortsätter

Min jakt på Sukrin fortsatte på lunchen idag med ett besök på ännu en Life-butik i staden. Men nejdå, inget där heller. Kom därifrån med en liten chokladbit och kakao från utmärkta Green&Black´s istället. Har hittat ett kladdkakerecept på Tasteline som jag vill prova. Får bli ett försök till helgen tror jag.
Någon som provat?


Klicka för att förstora bilden
Nej, nu är det dags för lite eftermiddagskaffe i butiken. Några ostrullar och paranötter till det så står jag mig tills ikväll :)

Choklad

Choklad är en av mina laster fast nuförtiden så räcker det med en liten bit riktigt mörk choklad så blir jag nöjd. Annat var det förr när jag lätt och ledigt kunde vräka i mig en hel 200 grams chokladkaka på en kväll utan att må dåligt! Mestadelen av den var förmodligen socker och en massa annan skit...

Jag köper i stort sett alltid Anton Berghs rättvisemärkta choklad och att läsa det här gör mig så ledsen. Så om du har möjlighet, köp rättvisemärkt och kravmärkt choklad. Visst är den lite dyrare men man kan ju njuta desto mer :)

Ett gott tips till fredagskvällen (eller när man är riktigt sugen)
2-4 portioner skulle jag tro (beror på hur sugen man är)

Smält ner 2 rutor 86% choklad i vispgrädde, får ej kokas.
Ställ in chokladgrädden i kylskåpet tills den är kall och vispa sedan.
Nu har du jättegod chokladmousse som är helt godkänd som LCHF efterrätt.
Jag brukar äta den med lite hallon till.


Frulle

Frukostdags då, idag består den av samma sak som alltid just nu: 1 pkt bacon, 1 ägg och ett stort glas kaffe med grädde. Då står jag mig ända fram till lunch.

Jag är en sådan människa som alltid ska ha mycket mjölk i kaffet vllket kan ställa till det om man är känslig för mjölksockret och kolhydraterna. Därför tar jag lite grädde i botten på glaset, ca 1 cm upp och fyller sedan på med vatten. Då blir Kh värdet mycket lägre :)

Ska snart bege mig till bussen och fortsatt läsning av Alfahannen, hann mycket igår så den är snart utläst. Mycket lovande hittills.


Matlådor

Har haft matlådemaraton här hemma ikväll så nu behöver jag inte laga mat imorgon när jag kommer hem. Ugnspannkaka x2 blev det. En LCHF och en vanlig. Supergott med lite hemgjord lingonsylt till. Kan ju tillägga att det är kära mamma som fixar sylten, så huslig är jag inte än... Men snart kanske, snart om typ... 20 år.

LCHF-receptet kommer ursprungligen från Airam tror jag, finns även med i hennes kokbok som hon skrivit med Annika Dahlqvist. Jag har modifierat det lite så det inte blir så stor sats.

6 ägg
ca 150 g keso
ca 1 dl grädde
2 pkt bacon
25 g smör
skivad fet ost, ca 10 skivor

Sätt ugnen på 225 grader. Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt i smöret. Häll över bacon och alllt stekfett i en form. Skär ostskivor och lägg över så det täcker hela formen.

Vispa ihop ägg och grädde och rör sedan ner keson, häll blandningen över baconet och in i ugen ca 25 min, tills ytan blir bubblig och fin.
Njut :)
Passar också bra att äta kall på morgonen.

Godnatt

Dagens bok

Blir mycket bloggande om böcker men det blir väl så när man är omgiven av dem hela dagarna.
Idag fick jag ett önskat läsex nämligen "Alfahannen" av Katarina Wennstam. Ska bli kul att börja läsa den jag hoppas att den är lika bra som hennes tidigare i serien, "Smuts" och "Dödergök".

Förhoppningsvis en bra bok :)



Fick ett Step-pass bokat inför morgondagen också, känns bra. Med en skiftarbetande sambo och en underbar son man vill umgås med så är det svårt att få till bra träningstillfällen men imorgon så är det dags igen.
Jag längtar tills löpsäsongen sätter igång ordentligt så man kan springa ett varv i skogen när sonen somnat på kvällen :)


Glömde ju...

två böcker som är absolut läsvärda:

 Allt man behöver men kanske inte vill veta om tillsaterna i vår mat.


 Uppföljaren som granskar vissa livsmedel lite mer och ger oss bra alternativ.

Båda av Mats-Eric Nilsson. Båda finns som prisvärda pocketutgåvor.


Lunchen innebar ett besök till mataffären för lite inhandling av bacon, pofiber och paranötter. Paranötter är ett av mina favoritmellanmål. Mycket smarrigt tillsammans med några bitar Brie.

Var även till Life-butiken och frågade efter Sukrin eftersom jag vill prova en del av recepten i bakboken jag tipsade om i ett tidigare inlägg. Men icke. Får nog beställa på nätet, blir så dyr frakt bara.



En förklaring

LCHF för mig är:

att äta så naturligt så möjligt med riktigt smör, fet creme fraiche osv.
INGA lightprodukter alltså.
Försöker välja mat med mindre än 5g kolhydrater per 100 gram, undantag görs för grönsaker och blåbär :)
Undvika onödiga tillsatser och E-nummer i maten jag köper och absolut inga smakförstärkare såsom E620-635!
Köper gärna ekologiska och närproducerade varor.

LCHF innebär inte som många tror att man bara äter kött, grädde och smör. Man äter bara mat med mindre andel kolhydrater än vad potatis, pasta och spannmålsprodukter innehåller. Grönsaker är ett ypperligt substitut för nämnda livsmedel. Till detta äter man naturligt fett- kanske en klick creme fraiche, en bra bea-sås eller ett gott kryddsmör.

Jag är inte på något sätt en rabiat mat-polis och jag tvingar ingen att äta som mig men jag berättar gärna om mitt sätt att äta för den som vill lyssna.

Kan ju tillägga att min sambo och son äter "vanlig" mat. Fast de får stå ut med mycket grönsaker,ekologisk mat och naturliga produkter :)
Men så har de har inga problem med varken magvärk eller övervikt heller.
 


Se hela bilden


                         

 


Boktips

Det finns en hel del bra böcker som handlar om LCHF.
Några av dem är:

 Den första boken jag köpte om LCHF, ger en bra överblick om vad det hela går ut på. Enkla och framförallt goda recept. Bra nybörjarbok för den som inte vill exprimentera för mycket i köket.

 Helt nyutkommen bok med massor av smaskens i, perfekt när man hållit på ett tag och börjar känna sig lite utanför när det fikas hela tiden! Inget man kan njuta av varje dag men kul att kunna äta "som alla andra" vid högtidliga tillfällen. Finns kladdkakor, smulpajer och annat gott. Vissa av ingredienserna är dock svåra att hitta i vanliga affärer så man får leta runt lite i hälsokostbutiker eller på nätet.

 Helt ny bok som jag förhoppningsvis ska få ett läsex av (jobbar i bokhandel och då kan man ibland ha turen att få recensionsex) Utförlig recension kommer när jag läst den. Verkar mycket intressant och läsvärd. Hur man undviker gifterna i maten och vad man ska äta för att må bättre.

Nu är det lunchdags, idag blir det ungsstekt lax med gräddstuvad vitkål, mumma.




Nystart!

Försöker mig på att blogga igen, längesedan nu.
Har under hösten börjat äta enligt LCHF (lowcarb highfat) och gått ner sammanlagt 10 kg sen oktober! Vågen till mig :)
Mår bättre än någonsin och trivs med livet.

Har stått still i vikt under hela februari och fram tills nu så jag tänkte börja köra lite "hårdare" igen och verkligen ge mig den på att försöka bli av med 10 kg till. Får se om det funkar, jag blir nöjd med -5 kg också.

Vem är jag då?

26-årig mamma, sambo, kattägare, fårägare, husägare, matälskare och LCHF-are. Hemmahörande på värmländska landsbygden.

Hoppas någon tycker det jag skriver är intressant och vettigt ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0