Rosé

Onsdag eftermiddag och jag slutar snart OCH är ledig imorgon! SOL ska det tydligen bli också. Ikväll blir det en löptur och efter det ett glas rosé hade jag tänkt. Så skönt att sitta på altanen och dricka lite vin så här i sommartider. Ska testa en ny sort:




God hoppas jag :)

S.

Fallen ängel

Fick ett paket på posten igår innehållandes Fallen ängel av Becca Fitzpatrick. En "ny" Twilight fast med fallna änglar, typ. Ska prova att läsa den iaf. Jag har ju inte läst Twilight-serien - tro´t eller ej och jag känner inte för att göra det heller (fast det kanske man inte får erkänna när man är bokhandelsmedhjälpare)

 

 


Härliga sommar!!


Sommarpojken nr 1 :)

Måndag igen..

Ständigt denna måndag... Men nu är det bara två veckor kvar till semester :)
Helgen har varit kanon med midsommarfirande, fint väder, bad och god mat. Mycket gott som faktiskt inte ställt till det på vågen så mycket som jag trodde så det är skönt. Underbart att kunna äta så mycket gott och må så bra!

Sitter just nu ute på altanen med datorn i högsta hugg och iförd mina träningskläder. Ska springa en sväng bara sambon kommer hem från sin träning. Han tog mc:n dit så det kan ju bli en omväg hem ;)
Hoppas att konditionen inte sviker mig trots att det var ca en vecka sen jag sprang senast.

Trevlig kväll!

S.


Midsommar

Vill passa på och önska trevlig midsommar. Jag antar att bloggandet kommer ligga nere under helgen. Det vankas förhoppningsvis massor av sol, grillat och rosévin under helgen. OCH JORDGUBBAR med GRÄDDE :)

Kram på er alla!

S.


Inga konstigheter

Idag kom den, boken ALLA borde ha:



(märk väl min sarkasm)

S.


Sand...

Sand, sand, sand överallt. Hämtade L från dagis nu ikväll och har nu hela tvättstugan full av sand. Han älskar att leka i sandlådan och sitter där i stort sett hela dagarna säger hans fröknar och det innebär mycket sand. I fickor, i uppvik och tom i blöjan - kan ju inte vara speciellt skönt. Men så länge han har roligt så är jag nöjd, vad gör det om man får dammsuga lite oftare ♥

Ska nu njuta av min ensamkväll (L sover och M jobbar) med lite jordgubbar och grädde. Läsa lite i min nya bok av Marian Keyes. Ni får en rapport när jag läst ut den :)

S.

Jordgubbar (ja, jag också)

Oj, vilken jordgubbsdebatt det har blossat upp på nätet! Att äta eller inte det är (krigs)frågan. Aftonbladet har haft artiklar från bägge läger - både dietisternas och LCHF-arnas, inte undra på att folk blir förvirrade ;)
De strikta LCHFarna säger helt nej eftersom jordgubbar innehåller ca 10 gram kolh. per 100gram och gärna triggar igång sockersuget om man är känslig. Om man nu ska äta så ska de blandas ut med grädde (mycket grädde, lite jordgubbar) och avnjutas ganska sällan.
Dietisterna å sin sida säger - frossa i jordgubbar men ät absolut inte grädde! Då blir du tjock (typ).

Ungefär så går tongångarna, lite tröttsamt kanske.

Hur jag gör? Äter jordgubbar såklart - det är ju supergott. Jag äter dem med vispad grädde med vaniljpulver i och njuter av varje tugga - utan dåligt samvete. Bara jag håller mig till "min" mat så gör de varken till eller ifrån. Jag har väl tur som slipper sockersuget kanske :)

Hoppas alla njuter i midsommar - med eller utan jordgubbar.

http://www.aftonbladet.se/sommarisverige/temasommarfest/article7325963.ab
http://www.aftonbladet.se/sommarisverige/temasommarfest/article7287848.ab
http://www.annahallen.se/nyttiga-efterratter

S.


Att springa

Måndag igen, veckorna flyger fram. Idag har jag tre veckor, 14 arbetsdagar kvar till semestern. Vadå, vem räknar liksom?? Det innebär ju 7 lediga dagar kvar innan semestern, känns bra :)

Gårdagen började med sovmorgon för hela familjen - underbart. Sedan begav vi oss ut på sjön för årspremiär i båten. För Lucas var det första gången någonsin i båt och med flytväst och hela baletten. Han var imponerad. Skönt när man kan imponera på någon med en plasteka och en 4 hk motor ;) Som tur var så bjöds det på lite fika i båten annars hade han nog aldrig suttit still så länge.

Kvällen avslutades med en liten löptur. Kändes riktigt bra faktiskt. Har ändrat taktik när det gäller löpningen och tänker kvalité istället för kvantitet. Nu för tiden springer jag kanske 4 km men då springer jag med bra tempo och hela vägen (förutom en mardrömsbacke) istället för 8 km varav jag går ungefär hälften med superdåligt samvete för att jag inte orkar. Det får ta den tid det tar att komma upp i längre och längre sträckor tänker jag nu och mår kanonbra för att jag orkar hela vägen istället :)

Postitivt tänkande var ordet sa Bull.

S.




Lördagsjobb

Står i skrivande stund på jobbet och gör.. inte mycket. Lite tidigt än. Några turister har varit här och handlat div. kartor och vykort annars är det tyyyyst.
Ett litet boktips kanske?


Eskil - riddaren av syrenbersån av Gunilla Linn Persson

Söt liten bok om Eskil som föds mongoloid (som det uttrycktes förr i världen) och borde lämnas bort enligt läkarna och barnmorskorna men det vägrar hans föräldrar Karl-Astrid och Behrnard att gå med på. De vill ta hand om sin efterlängtade son alldeles själva även om han inte är riktigt riktig.

Så fiiin men ack så sorglig bok. Väl läsvärd.

S.

Klänning

Redan fredag! Ska visserligen jobba imorgon men det känns inte så jobbigt eftersom jag ändå slutar 15.00. Man har ju hela dagen och kvällen ledig ändå :)
Satte på mig min nyinköpta tunika imorse och L blev genast till sig,
 - Mamma klänning, mamma dansa.
Man ska tydligen dansa när man är iförd klänning och hör sen! Han uttryckte även en egen önskan om att få ha klänning
- jag med klänning, jag dansa, gullungen. Det blev lite dans till Prästens lilla kråka innan dagis, dock utan klänning ;)

Helt otroligt vad fort det går, för ett år sedan var jag hemma och var mammaledig med en pojk som var 14 mån och inte hade lärt sig gå än. Nu är han en stor pojke som springer, pratar och vill ha klänning <3

S.


jordgubbar

Ska alldeles strax bege mig ut på en liten löptur hade jag tänkt. Bara sambon kommer hem nån gång. Kan ju inte riktigt lämna en sovande L i huset ;)

Sen blir det fest! Jorgubbsfest! Gick förbi en jordgubbsförsäljare på vägen till bussen hem så jag var tvungen att köpa en liter. Så mumsigt, men ack så dyrt, 35 spänn för en tallrik jordgubbar typ. Tyvärr råkade jag ut för många dåliga exemplar i kartongen (undrar om man kan reklamera jordgubbar?) så vi får dela på det lilla som blev. Tänkte avnjuta dem med turkisk yougurt och LCHF-musli.

Nu blir det springa av!

S.

Sansad

Igår kom det äntligen - REAmailet från Polarn och Pyret. Som jag väntat ;) Det har spekulerats i många bloggar och trådar på nätet när den skulle starta och idag var det dags. 30% på utvalda delar av sortimentet - inte fy skam. Men döm min förvåning när jag kom ut därifrån med en liten påse med två "nyttiga" saker i! En fleecetröja och en mössa. Hallå impulshandlande Sara vart tog du vägen? Har visserligen redan köpt en del av plaggen som nu reades men det brukar alltid bli något mer... Nåja om några veckor har de förmodligen 50% på det som finns kvar och kanske lagt ut ytterligare plagg på rean så då kan jag ju ta mig en ny kik ;)

             
Dessa fleecetröjor är kanonbra. Lucas har den turkosa från förra årets kollektion men nu börjar den bli väl trång(stl 92) så jag köpte denna i stl 104. Hoppas han gillar den lika mycket som jag gör ;)

S.

Ledig dag

Har haft en underbar ledig dag idag! Härligt väder och inget inplanerat, bara slappat :)
Jag och Lucas var visserligen en sväng till Ica  på förmiddagen men det var inte speciellt jobbigt. Kom hem med mycket gott bla jordgubbar. Dessa avnjöts i eftermiddags med vispad grädde. Gott som bara den. Vi hade picknick på gräsmattan hela familjen :)

Imorgon väntar jobb igen men det är ju faktiskt redan torsdag!?
(att jag ska jobba på lördag behöver vi ju inte låtsas om)

S.



Väntar

Under hösten kommer det mycket ny LCHF-litteratur och jag väntar och väntar. Det är ju alltid roligt att ha första tjing så att säga. De här titlarna väntar jag lite extra på:


En av mina favoritbloggare och inspiratörer Anna Hallén kommer med en kokbok. Dock är detta fel omslag men innehållet blir förmodligen super :)

















LCHF till vardags av Per och Katarina Wikholm. Har inte hört talas om dem förut men googlar man lite så dyker de upp lite här och där i LCHF-relaterade artiklar och böcker. Boken beskrivs så här:
Denna kokbok erbjuder kombinationsmöjligheter som kan variera en och samma huvudrätt med olika tillbehör. Här hittar du recept som passar såväl den som följer en strikt LCHF-kost till recept för den som föredrar lite mer kolhydrater.
Kunde vara något för vår familj :)




Sen en favorit som absolut ska läsas: Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt a.k.a Kostdoktorn
Dock kommer den inte förrän i januari 2011 så vi får vänta ett tag... Men den som väntar på något gott osv..

S.


Rödalger..

Tänkte bjuda mor och far på jordgubbar och vispad grädde igår eftermiddag och inhandlade jordgubar på vägen dit. Grädde fanns hemma enligt min mor. Väl där så ser jag att min kära (fettskrämda) mamma har fejk-grädde. Sådan där äcklig som säljs med extra lång hållbarhetsdatum och lägre fetthalt än helt vanlig grädde. Dyrare är den också! Vad innehåller då fejk-grädde? Jo, för att kunna hålla längre och ha lägre fetthalt så har vanlig grädde hettats upp och spätts ut med vatten. Men då går det ju inte att vispa den så då tillsätts Karragenan (rödalger) eller som det också står ibland: E407. Googlade lite och hittade det här:
E 407  Karragenan, kan orsaka leverskador, påverka immunsystemet, ge gastrointestinala magsår, misstänks även orsaka cancer. Ej tillåten i mjölkersättning. Osäkerheter finns och ytterligare tester rekommenderas.

Källan känns något osäker men det är ändå ganska allvarliga anklagelser som kanske borde beaktas lite? Jag vet iaf att jag bara köper riktig grädde! Och min mamma får nog också göra det i fortsättningen...

Läste hos Kostdoktorn om grädde och att grädden var slut på "hans" Konsum i Karlstad, bara lättvarianterna fick stå kvar och skämmas. Lite kul tyckte jag. Det känns bra att fler och fler får upp ögonen för "fuskvaror" och dissar dem :)


Bild skamlöst snodd från Kostdoktorn.

S.

 


Söndag

Måndag igen då, gårdagen spenderades hemma hos mor och far görandes absolut ingenting. Lucas blev väl underhållen av sin morfar, morbror och min farbror och jag kunde mest slappa :)
Pappa och jag tog en helt onödig tur till Biltema och inhandlade ett parasoll till sommarens (förhoppningsvis) varma dagar på stranden, en blåsa till en bensinslang och ett spännband. De två sistnämda sakerna var inte till mig ifall ni undrar. Pappa handlade också ett trädgårdsset till L som nu är stolt innehavare av en kratta, en spade, en räfsa och en pissavakvast (stavning?). L har numera upptäckt hur kul det är att gräva djupa hål i mammas rabatt...

S.




Biltema.se


Lördag

Usch vilken dryg dag. Tråkigt väder, regn regn och åter regn... Jag och Lucas har städat och donat här hemma, varit till tippen och slutligen handlat lite mat. Nu puttrar en Chili con carne på spisen som ska avnjutas med en stor klick creme fraiche sen :)

Min kära sambo har också tänkt köra lite LCHF ett tag. Han är väldigt känslig för blodsockerdippar och blir på ruskigt dåligt humör och supertrött då. Nu har han provat att äta ett par ägg (läs fem) till frukost på jobbet istället för en 4-5 smörgåsar och han säger att han känner sig piggare än förut. Vi får väl se hur länge det går ;) Han gillar ju öl och pasta osv.

Nu ska det bli mat och när M kommer hem från jobbet blir det jordgubbar och grädde till efterrätt!

S.

AW

Gårdagskvällen tillbringades med bästa Sara på Scores uteservering. Fint väder, god mat, gott vin och framförallt trevligt sällskap♥
Jag hade ingen kamera med men det hade självklart Sara så kika gärna in där :)
Ni kan ju bortse från den sista bilden där jag smaskar väldigt god men ickeLCHF-aktig glass ;)

S.

Barn och fyllon...

Av barn och fyllon får man alltid höra sanningen sägs det och idag väljer jag att tro på det :)
Mötte en något överförfriskad man är jag gick av bussen i morse och han utbrister - FAN, vad fin du är! och raglar sedan vidare.
Tack så mycket för det :)

S.

Jobbigt

Sprang en tur igår och jäklar i min låda vad jobbigt det var! Jag kortade av min löprunda något eftersom jag trodde jag skulle dö, typ. Jag spurtade i uppförsbackarna istället och tänkte att det är tur att jag bor på landet så ingen ser mig :)
Så om ni nu av en händelse befann er i skogarna runt Ransäter igår och såg något rosa och svart som sprang som en idiot i uppförsbackarna så var det bara jag och inte något ufo eller så...

Nästa gång blir det bättre (tror jag)

S.


Lycka är...

...att finna en perfekt avocado. Hade ingen matlåda idag så det fick bli färdiggrillad lax och avocado från Konsum. Och jag lyckades att hitta en sån där go, smörig och mjuk avocado. Proppmätt blev jag också:)

Ikväll ska det bli en liten löptur hade jag tänkt - alldeles för längesen nu...

S.

(ointressantastinlägg.nu)


Fredag och födelsedag

Härliga fredag! Som också innebär min födelsedag, tänk att jag fyller hela 23 (hm, host). Så ikväll ska det firas. Jag och sambon ska grilla och dricka gott rödvin på altanen hade vi tänkt :)
Njut av solen alla ni som kan, jag hoppas det blir lika fint i helgen.

Trevlig fredag!

S.


Torsdag

Underbara torsdag, snart fredag :)
Började dagen i solen med en bra bok och bacon o ägg. Kan väl knappast bli bättre (kanske om man varit ledig).
Lämnade en glad Lucas på dagis som vaknade med ett ryck i morse och utbrast "åka dagis nu". Han verkar trivas där :)

I butiken är det lugnt för stunden vilket är lite tråkigt, kom hit och köp lite böcker med er...
Kanske den här:


Svinbra!

Eller den här:


Håller på med den här nu, började igår och lär nog läsa ut den idag.

S.

Ernst

I måndags fick jag en avi om att jag hade ett paket at hämta på vårt utlämningsställe, spännande tänkte jag då det var från ett bokförlag. Igår hämtades paketet och där i låg:



Och en snajsig kylväska som ni kan se bild på här.

Tack för det Forma :)

S.


Nötter

En av fördelarna med LCHF är att jag börjat äta en hel del nötter. Det är ju så himla gott och nyttigt. Jag köper oftast en naturell nötblandning som innehåller mandel, hasselnötter, cashewnötter, valnötter, pumpakärnor och solrosfrön. Passar jättebra på eftermiddagen till lite brieost och en kaffekopp. Men man får ju passa sig lite så man inte överäter nötter. Det kan vara en av anledningarna om viktminskningen stannar av. Det finns många fördelar med nötter bla:

*så har studier visat att ett högt nötintag minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar.
*så stärks ditt immunförsvar.
*så innehåller de massor av vitaminer och mineraler.

Så mumsa på :)
Allra bäst är de naturella.




RSS 2.0